Economia

Què passa quan el mercat es concentra?

Jan Eeckhout, professor d’investigació ICREA del departament d’economia i empresa de la UPF, mostra a The Profit Paradox. How Thriving Firms Threaten the Future of Work que durant els darrers quaranta anys, un grup reduït d’empreses ha obtingut la majoria dels rèdits derivats dels avenços tecnològics.

Eeckoout explica en el seu estudi de recerca que els enormes beneficis que han concentrat un grup de companyies ha comportat un augment continuat de preus i alhora la congelació dels salaris: “Les conseqüències són des de l’existència de menys empreses emergents que puguin competir fins a l’augment de la desigualtat i la congelació dels salaris per a la majoria dels treballadors, a banda d’una mobilitat social molt limitada.”

The profit paradox
Jan Eeckhout
princeton University press 25 €


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona