Economia

El Sindicat d’Habitatge de Salt s’estrena manifestant-se

Més d’un centenar de persones van recórrer els carrers del municipi abans de la presentació de la nova entitat

Volen reunir-se amb l’Ajuntament per abordar la problemàtica de l’habitatge

Més d’un centenar de persones van manifestar-se ahir pels carrers més cèntrics de Salt rere una pancarta amb el lema “Tenir casa, aigua i llum és un dret, no un privilegi”. La manifestació era el pas previ a la primera presentació pública del nou Sindicat d’Habitatge de Salt, una entitat encara en fase de tramitació per constituir-se formalment, que vol aixoplugar les famílies pendents de desnonaments o que viuen el que el Sindicat defineix com “la greu situació de vulnerabilitat en la qüestió de l’habitatge que hi ha a Salt”.

“Som un grup de persones afectades per la manca d’habitatge i interpel·lem l’Ajuntament per trobar solucions estables, que regularitzi la situació de les famílies pendents de desnonaments. No volem que ens regalin res, només demanem una solució per garantir el nostre dret a tenir un habitatge”, explica Maria Espinoza, una de les portaveus de la nova entitat. Espinoza, la seva parella i els seus quatre fills van ser precisament els protagonistes d’una concentració convocada pel Sindicat el passat dia 1 de juny a a la plaça Guifré el Pilós de Salt per impedir el seu desnonament del pis que ocupen sense títol. “Hem anat demanant l’oportunitat de pagar un lloguer que puguem assumir, però la propietat no ens ha donat cap alternativa”, afegeix.

Segons la portaveu el Sindicat d’Habitatge reagrupa avui una quarantena de persones afectades per situacions similars a Salt. El nou sindicat, expliquen els seus representants, no vol substituir altres entitats que ja treballen en la problemàtica de l’habitatge com la PAH, sinó que neix arran de la proliferació de casos de desnonament pendents que s’han plantejat recentment al voltant de pisos propietat de fons d’inversió com Gramina Homes (ens propietari de l’habitage que ocupa avui Maria Espinoza).

L’entitat explica que la seva intenció és reunir-se amb l’Ajuntament per buscar solucions perquè hi ha pisos buits, i acords amb els bancs. Altres intervencions també es van referir als pisos de lloguer social que està adjudicant l’Ajuntament: “Donem ple suport als parcs de lloguer social; però esperem que les adjudicacions siguin en pisos buits, i recordem el compromís de l’Ajuntament de no desallotjar cap família d’aquests pisos i de trobar solucions dignes per a totes”, va manifestar un altre representant del Sindicat d’Habitatge.

LA FRASE

No volem que ens regalin res, només una solució perquè es regularitzi el dret a tenir un habitatge
Maria Espinoza
Portaveu del Sindicat d’habitatge de Salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci