Economia

El Govern pacta amb els agents socials ampliar a 191 els sectors que rebran 993,2 milions en ajuts directes

A més, la Generalitat renova les transferències a treballadors en ERTO i fixos discontinus per valor de 60 milions

El Govern acorda amb els sindicats i patronals mobilitzar més de 1.000 milions d’euros en ajuts a empreses, autònoms i treballadors en ERTO. Gran part d’aquests fons, 993,2 milions, provenen de la partida d’ajuts directes habilitada per l’Estat destinada als sectors més afectats per la Covid-19 i que l’Executiu ha ampliat a 191. Els imports seran de 3.000 euros per empresaris que apliquen el règim d’estimació objectiva de l’IRPF i de 4.000 a 200.000 euros en els que apliquen el règim d’estimació directe i que demostrin haver perdut un 30% de facturació el 2020. A més, es destinaran 60 milions per a empleats en ERTO i treballadors fixos discontinus, que es podran demanar a través d’una declaració responsable i la signatura digital.

En aquest últim cas l’import variarà en funció del temps de permanència des de l’1 de gener de 2021. D’aquesta manera, els treballadors amb feina suspesa fins a 3 mesos rebran 600 euros d’ajut; i els que fa entre 4 a 5 mesos que estan en ERTO, 700 euros.

El president del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que “un ampli ventall de sectors” es beneficiaran dels ajuts, dissenyats perquè “no es quedi ningú enrere”. “L’objectiu de l’acord és clar: rescatar el teixit productiu de Catalunya i protegir llocs de treball”, ha dit en un discurs al Palau de la Generalitat.

Per la seva banda, el conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha subratllat que l’acord permetrà “mantenir l’equilibri” entre la xifra de beneficiaris i la quantitat de les subvencions. “L’ampliació del nombre de sectors no anirà en detriment dels ajuts”, ha assegurat en la roda de premsa d’aquest dilluns.

Dins el mateix espai també ha intervingut el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha volgut posar en valor la “complicada” tasca de negociació dels últims dies. Torrent també ha celebrat que la legislatura arrenqui amb pactes de “gran consens” i ha insistit en la necessitat de donar suport a les persones treballadores i a les empreses més afectades per la crisi de la covid-19. Durant la seva intervenció, Torrent ha informat que les ordres per sol·licitar els ajuts es publicaran al llarg d’aquesta setmana i que, pròximament, es podran començar a formalitzar les sol·licituds. Segons les previsions del Govern, els ajuts s’hauran abonat abans que acabi el mes de juliol.

Reaccions

Els sindicats i patronals han celebrat el nou paquet de més de 1.000 milions d’euros en ajuts a empreses, autònoms i treballadors en ERTO encara que “arribi tard” i siguin “insuficients”, han dit en una roda de premsa al Palau de la Generalitat. Gran part dels fons -993 milions- provenen de l’Estat. Els representants empresarials esperen que l’executiu entomi aviat l’objectiu d’ampliar els ajuts a les empreses que no estan dins dels 191 CNAE que poden rebre les transferències directes però que formen part de la cadena de valor d’aquests àmbits econòmics i, per tant, s’han vist fortament afectats per la pandèmia. Al seu torn, els líders de CCOO i UGT han fet una crida a les empreses a tenir “responsabilitat social” i a mantenir l’ocupació.

L’acord entre el Govern i els agents socials i econòmics s’ha escenificat aquest matí al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat, des d’on el president del Govern ha pronunciat un discurs acompanyat dels consellers d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i d’Economia, Jaume Giró així com dels dirigents dels sindicats majoritaris, Javier Pacheco (CCOO) i Camil Ros (UGT) i de les patronals més representatives, Antoni Cañete (Pimec) i Josep Sánchez Llibre (Foment).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA