Economia

Nou escull en la batalla pel màrqueting a la Costa Brava

La crida francesa a no visitar Catalunya amoïna a Lloret i Roses, però confien que l’experiència faci repetir els visitants veïns

La crida del secretari d’estat francès Clément Beaune als seus ciutadans perquè no facin vacances a Catalunya va fer un mal especial als municipis del litoral de la Costa Brava, sobretot en aquells que disposen de més nombre de llits hotelers, com ara Lloret de Mar –segona població catalana amb més places–, o a Roses –una destinació que viu, sobretot, d’hostes arribats del sud de França–. És un mercat cabdal, en el qual havien incidit com cada any amb campanyes de màrqueting, i continuaven fent-ho. L’alcalde de Roses, Joan Plana, avançava ahir que hi perseveraran, amb una contractació d’urgència per insistir que l’experiència als establiments del municipi és segura.

La facilitat dels desplaçaments en cotxe i la proximitat geogràfica –competència de preus a banda– ja han garantit que bona part dels segons residents hi siguin, amb demanda salvada per als restauradors. Però l’impacte sobre les reserves dels hotels amoïna més.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, no amagava ahir que les paraules de Beaune dibuixen “una mala situació”, ja que els hostes francesos ocupen cada temporada un terç dels llits hotelers a la població i són un “segment estratègic”. Però recordava que l’any passat ja es van sobreposar a crides dissuasives semblants del primer ministre britànic, i al final “molts viatgers faran la seva, perquè el francès del sud ja ens coneix i sap com fem les coses”.

Arguments llancívols

El seu homòleg de Roses, a l’Alt Empordà, també admetia que les dades generals i imatges de festes massives a Barcelona no ajuden, però defensava que “hi ha arguments positius, a banda, de la feina dels establiments, com ara que pel que fa a la vacunació tenim millors dades aquí que en el conjunt de França”. Malgrat això, Plana alerta que molts negocis han resistit després d’un primer any de pandèmia, i un segon estiu dolent podria ser fatal. I concedeix que les accions per revertir-ho, a banda del que pugui fer cada municipi per la seva part, depenen del Patronat de Turisme o la Generalitat.

A Lloret, Dulsat defensa les accions per controlar aforaments en platges, o la iniciativa de facilitar proves PCR massives als hostes allotjats al municipi, per preparar el retorn als seus països d’origen. També sostenia que les activitats programades, com ara concerts amb aforaments restringits, i asseguts, o l’espectacle nocturn de drons al passeig els divendres a les nits de juliol i agost, que avui encara no podrà començar en espera d’un permís aeronàutic, compleixen amb les normes del Procicat. “I s’actualitzaran o adaptaran, i si cal tornar a portar mascareta, ens la posarem”, reblava.

El patronat hi veu “proteccionisme” del govern francès

u.c

Evidentment que hi ha una part de proteccionisme dels governs”, afirma el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, que va destacar especialment el cas de l’Estat francès: “Ja ho va fer l’any passat.” Noguer va insistir que des del patronat es farà una campanya promocional a França –des d’on arriben els principals turistes estrangers a la costa gironina– i que s’utilitzaran testimonis de turistes francesos que ja són a Catalunya de vacances. Així mateix, el president de la Diputació de Girona va considerar que el patronat encara confia que aquest 2021 serà “un bon any” des d’un punt de vista turístic, tot i que encara quedarà lluny del que va ser el 2019. Així mateix, Noguer va destacar que a Catalunya el ritme de vacunació és “molt bo”, així com “l’alt grau de seguretat” que ofereixen els establiments turístics de la demarcació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA