Economia

La contractació d’oficines a Barcelona augmenta un 52% en el primer semestre respecte el 2020

La contractació d’oficines a Barcelona es va enfilar un 52% en el primer semestre de l’any en comparació amb el mateix període del 2020, fins als 132.900 metres quadrats, segons la consultora Savills Aguirre Newman.

La major activitat es va produir al centre de l’activitat (335) i les noves àrees de negoci (32%), entre les quals destaca el Districte 22@, amb un 24% del total.

“Estem veient una tendència a l’alça i una clara reactivació de les relocalitzacions d’empreses motivades per la proximitat de la tornada a l’oficines”, ha assenyalat la directora adjunta de la consultora a Barcelona, Natàlia Montal, que també s’ha mostrat “optimista” en tancar un segon trimestre “més actiu que el primer”.

D’altra banda, Barcelona està experimentant una “clara tendència ascendent en relació als nous projectes”, segons Savills Aguirre Newman.

Així, si bé al 2021 aproximadament la meitat d’ells eren d’obra nova i l’altra meitat rehabilitacions, un 81% dels 300.000 metres quadrats que s’entregaran l’any que ve són obra nova i del total, un 77% es troba al districte 22@.

Durant el segon trimestre, la contractació d’oficines a Madrid es va situar en els 100.000 metres quadrats i va tancar el primer semestre en aproximadament 185.000 metres quadrats, un 7,5% més que en el mateix període de l’any passat, segons les dades exposades en la trobada Office Pulse organitzada per la consultora i amb la participació dels seus directius.

D’altra banda, entre les dues ciutats, s’han signat dotze espais nous flexibles i destinats al coworking, concretament sis en cada dues de les capitals que en total sumen 20.000 metres quadrats i una mitjana de 1.725 metres quadrats cada un de mitjana.

El total contractat pels operadors dels espais flexibles suposa més del doble que en tot l’exercici del 2020 i representa el 6,8% de la contractació total dels dos mercats, superant la mitjana del mercat, que és del 5% des que aquests espais de treball van registrar un major auge el 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona