Economia

El Govern fa efectiu el pagament dels 60 milions d’euros destinats a treballadors en ERTO i fixes discontinus

Les ajudes, de 600 o 700 euros, han beneficiat un total de 90.285 persones

El Govern ha fet efectiu aquest dimarts el pagament dels 60 milions d’euros destinats a treballadors en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o amb un contracte fix discontinu afectats per la crisi de la Covid-19.

Les ajudes, que podien ser de 600 o 700 euros depenent del temps en què cada empleat havia estat en ERTO, han beneficiat un total de 90.285 persones, segons ha informat el Departament d’Empresa i Treball en un comunicat. En concret, 66.967 persones han rebut una subvenció de 700 euros, ja que feia més de 90 dies que estaven en ERTO, entre l’1 de gener i el 31 de maig d’enguany. La resta dels 23.318 beneficiaris han rebut 600 euros, ja que el nombre de dies que portaven en ERTO era inferior als 90.

El Departament d’Empresa i Treball va rebre un total de 104.174 sol·licituds, de les quals en van quedar 99.700 un cop descomptades les duplicitats. El Govern ha abonat les ajudes a 90.285 persones, mentre que 5.448 rebran la subvenció un cop es regularitzin els deutes que tenen pendents amb les administracions. Per altra banda, el Govern ha desestimat 3.967 sol·licituds per incompliment dels requisits.

Amb el repartiment d’aquest paquet d’ajudes, l’executiu ha buscat “complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectats per un ERTO”, segons ha apuntat en un comunicat. En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu, l’ajut ha servit per “alleugerir un col·lectiu molt afectat per la crisi, ja que habitualment es dedica a activitats estacionals en el sector serveis”.

Aquestes ajudes extraordinàries formen part d’un paquet de més de 1.000 milions d’euros negociat amb els agents social i que estan destinats a donar suport a empreses, autònoms i treballadors de fins a 191 sectors econòmics. El Govern va donar a conèixer els ajuts a mitjans del juny passat i, en el cas de les subvencions a treballadors, aquests es van poder demanar entre el 5 i el 15 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA