Economia

Les empreses també usen drons

S’engega un nou model de negoci a Girona, on els aparells no tripulats es poden utilitzar en les indústries per temes de seguretat i prevenció

Es va fer un demostració a la Nestlé

“S’obre un gran ventall de possibilitats per a les empreses”

Van començar com una simple joguina, i amb els anys, als drons se’ls ha anat trobant moltes altres utilitats. Potser la més coneguda és la de la fotografia o les filmacions, però també s’utilitzen en situacions d’emergència, vigilàncies, control d’abocaments i d’incendis forestals, seguretat civil, vigilància, gestió i control de trànsit, control de plagues o fins i tot per fer tasques de fumigacions en grans extensions de cultius, entre moltes d’altres.

A la demarcació de Girona s’ha engegat un nou model de negoci per a les indústries en què els drons poden ajudar a fer les tasques de control més ràpides i segures, des de neteja de façanes, inspecció de canonades amb càmera tèrmica, inspecció de xemeneies o mesurament de gasos i fums, entre d’altres, i poden “actuar sempre que sigui necessari”; amb els drons es poden detectar moltes avaries “quan aquestes estan en fase inicial, i solucionar-les ràpidament”. Aquestes són tasques que s’han de fer habitualment a les indústries, però que es necessita molt personal i moltes hores per poder-les realitzar i amb aquests aparells tripulats “són més ràpides i segures”.

I per demostrar les possibilitats que hi ha dins el món industrial, l’operadora Girodrones, de Sarrià de Ter, va fer una demostració fa unes setmanes a l’empresa Nestlé de Girona. “Els responsables de la factoria van demanar fer un enregistrament perimetral de la fàbrica i del procés productiu de les seves diferents àrees”, explica el pilot d’avió no tripulat, Toni Paredes, portaveu del projecte. Ara per ara, la idea de la multinacional és, segons Paredes, editar un vídeo corporatiu per poder-lo mostrar quan es facin visites virtuals a empreses i directius, i a “partir d’aquí s’obre un ventall molt gran de possibilitats” que es poden oferir a la fàbrica Nestlé, però també a les diferents indústries de la demarcació de Girona. Amb la demostració, Girodrones volia demostrar les possibilitats més rellevants dins l’activitat industrial. El vol a la l’empresa gironina Nestlé era el primer que l’operadora Girodrones feia dintre de la ciutat de Girona i el primer vol certificat per AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria).

Aquest nou model de negoci va sorgir a partir del curs que Paredes va fer a l’escola d’aviació no tripulada Girodrones. És treballador de la Nestlé i va adonar-se del munt de possibilitats que ofereix un dron per a una empresa. Girodrones també hi va creure i van crear un grup de treball format per una quinzena de persones dedicades a sectors diferents com el de la indústria, medi ambient i seguretat, per oferir aquests serveis als diferents sectors. “Cada professional s’enfoca a un sector determinat”, assegura Paredes.

El responsable de Girodrones, Víctor José Martín, assegura que aquesta no és l’única actuació que s’està fent a la demarcació amb drons, ja que, sempre segons Martín, actualment ja s’han fet diverses actuacions per a l’Ajuntament de Sarrià de Ter, pel tema de l’enllumenat, i també per al de Girona. Ara l’empresa també vol créixer en aquest sentit i oferir serveis als ajuntaments primer gironins, però no descarta ampliar el seu àmbit d’actuació perquè aquests aparells no tripulats poden tenir molts usos dins els pobles i ciutats –enllumenat o inspeccions i manteniment d’edificis, entre d’altres– “perquè –assegura– nosaltres usem eines de primera línia i la darrera tecnologia que hi ha al mercat”. “La idea és créixer en el món de la indústria i també en el dels serveis per als ajuntaments, perquè es van descobrint dia a dia els diferents àmbits on l’aviació no tripulada pot donar servei”, assegura el responsable de Girodrones.

L’operadora comença aquest setembre un curs per tripular drons a alumnes de batxillerat.

LA FRASE

Els aparells no tripulats poden fer tasques de control més ràpides i segures a les empreses
Toni Paredes
PORTAVEU DEL PROJECTE

LA FRASE

S’ha creat un grup de treball format per una quinzena de persones per oferir els serveis
Víctor José Martín
REsponsable de Girodrones

LA FRASE

També hem fet diferents tasques per als ajuntaments de Sarrià de Ter i Girona
Víctor José Martín
REsponsable de Girodrones


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona