Economia

Hipra compra GoodGut per reforçar la secció de salut humana

L’empresa biotecnològica es dedica al diagnòstic precoç per millorar la salut digestiva

La farmacèutica gironina Hipra ha comprat GoodGut, ubicada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, per reforçar els serveis de la secció de salut humana.

La biotecnològica GoodGut és una empresa que es dedica al desenvolupament de solucions tecnològiques a partir de la microbiota intestinal per aconseguir un diagnòstic precís, fiable i econòmic pel sistema sanitari i millorar la qualitat de vida dels pacients amb una salut digestiva compromesa. De moment, ja ha aconseguit implementar tres productes en 79 centres de l’estat espanyol en només set anys. Una de les solucions més importants és el RAID-CRC, un test no invasiu per detectar càncer colorectal.

La farmacèutica Hipra, amb seu a Amer (Selva), segueix posicionant-se en el món de la salut humana, després de convertir-se en un referent de medicaments per a animals. A banda de les investigacions per aconseguir una vacuna contra la Covid-19, que actualment està en fase de proves amb humans, l’empresa ha anunciat la compra de GoodGut.

GoodGut té la seu al Parc Científic i Tecnològic de Girona i va ser fundada el 2014 per Mariona Serra, Xavier Aldeguer, Jesús Garcia-Gil i Jaume Amat. Està focalitzada en trobar solucions tecnològiques per millorar els diagnòstics de malalties digestives. L’objectiu és fer-ho a través de l’estudi de microbiota intestinal i amb eines que comportin resultats precisos, fiables i econòmics.

En set anys de vida, GoodGut ha aconseguit implementar tres productes en 79 centres mèdics de l’estat espanyol. Ara, els responsables de l’empresa afirmen que podran culminar el seu projecte amb “l’expansió mundial” que els pot aporta la incorporació a Hipra. A més, des de Good Gut creuen que la farmacèutica d’Amer és el “soci idoni” perquè és “potent i del territori”.

A partir d’ara, la fusió de les dues empreses permetrà desenvolupar, produir i comercialitzar proves diagnòstiques innovadores per a malalties digestives arreu del món. Un dels productes que han desenvolupat GoodGut és el RAID-CRC. Es tracta d’un test no invasiu molt fàcil de fer servir que permet detectar de forma precoç els casos de càncer colorectal a través de l’anàlisi de la femta.

Per altra banda, GoodGut també té en cartera RAID-DX, un test no invasiu per a la Síndrome de l’Intestí Irritable. Aquesta prova és capaç de detectar els bacteris característics de la malaltia en la femta.

La incorporació de GoodGut a Hipra serà mantenint la seva estructura. Això permetrà que l’equip segueixi investigant en la recerca biomèdica per millorar la qualitat de vida dels pacients de malalties digestives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA