Economia

Acció Exterior organitza una jornada amb cònsols al Port de Barcelona

La trobada volia mostrar-los la potència exportadora de Barcelona i Catalunya i la importància de la infraestructura portuària en el comerç internacional

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha encapçalat la trobada que el Departament ha organitzat avui al Port de Barcelona amb el cos consular acreditat a la capital catalana per enfortir vincles i mostrar-los la potència exportadora de Barcelona i Catalunya i la importància de la infraestructura portuària en el comerç internacional.

Alsina ha defensat que el de Barcelona és el port més important de la Mediterrània, ja que és el més diversificat pel que fa a tràfics (contenidors, creuers, logística).

Una cinquantena de representants consulars han participat en la jornada, a la qual també han intervingut el president del Port, Damià Calvet, així com entitats de la societat civil.

Tal com ha recordat la consellera, una mostra del dinamisme i l’obertura que ha caracteritzat la societat catalana és “El llibre del consolat de mar”, redactat en català cap a l’any 1370, i que durant anys va esdevenir el codi marítim i comercial de referència internacional traduït a les principals llengües comercials de l’època.

El secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, ha presentat la jornada davant del cos consular acreditat a Barcelona i ha expressat la “voluntat de projectar el país, cohesionant l’acció exterior del Govern i del conjunt del país”, incloent-hi el món local i la societat civil. “Hem vingut a fer feina”, ha afirmat el secretari, “a avançar en projectes concrets que reforcin la presència i influència de Catalunya al món, en benefici de la seva gent, les seves empreses, el seu benestar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona