Economia

L’INE rebaixa un punt i mig el creixement del PIB espanyol el segon trimestre fins a l’1,1%

La variació interanual se situa en el 17,5%, una taxa 2,3 punts inferiors respecte a l’última estimació

El Producte Interior Brut (PIB) espanyol va créixer finalment un 1,1% en el segon trimestre, segons ha confirmat aquest dijous l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La taxa és 1,7 punts inferiors respecte a les dades avançades el juliol passat, quan l’INE va situar el creixement de l’economia espanyola en el 2,8%. Pel que fa a la variació interanual, el creixement del PIB durant el segon trimestre va ser del 17,5%, una taxa 2,3 punts inferiors en comparació a les darreres estimacions. La contribució de la demanda nacional a l’increment del PIB va ser de 17,3 punts, mentre que la demanda externa va presentar una aportació de 0,2 punts.

L’INE atribueix aquest desajust a les “enormes dificultats” que suposa fer previsions econòmiques en el context de la crisi de la covid-19. “Ens trobem en un període de grans canvis a curt termini en l’activitat econòmica que, tant pel seu origen com per la seva magnitud, suposen un desafiament estadístic sense precedents”, assenyala.

També atribueix bona part del creixement del segon trimestre a l’evolució de la despesa de les llars, que va augmentar un 4,7% en termes intertrimestrals. Per la seva banda, les administracions públiques van incrementar la despesa un 0,9%, mentre que les institucions sense ànim de lucre no van registrar variacions. Per contra, la formació bruta de capital va caure un 3,1% durant el segon trimestre.

Per sectors, destaca l’evolució del sector serveis, el més afectat per les restriccions adreçades a frenar l’expansió de la covd-19. Durant el segon trimestre, el PIB al sector serveis va créixer un 1,4%, amb variacions especialment destacades en camps com la informació i les telecomunicacions (+5%), i les activitats artístiques i recreatives (+11,2%). La indústria i la construcció, en canvi, van registrar caigudes de PIB de l’1% i del 2,5%, respectivament. Per la seva banda, l’activitat agrícola va experimentar una baixada del 0,8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA