Economia

Tornen els vaixells de creuer a Palamós un any i mig després

El primer que hi arriba porta 600 turistes d’origen britànic i entre Palamós i Roses s’esperen vuit escales aquesta tardor

Després d’un any i mig d’aturada a causa de la pandèmia, ahir al matí va arribar al port de Palamós el primer vaixell de creuer. Hi viatjaven 600 turistes del Regne Unit que venien del port de Màlaga. Tots tenien la pauta completa de vacunació contra la Covid-19 i abans d’embarcar se’ls havien fet tests per comprovar que no havien desenvolupat la malaltia.

L’arribada del vaixell de creuer al port de Palamós dona el tret de sortida a una tardor en què els ports de Palamós i Roses preveuen rebre vuit escales, amb un nombre de passatgers que dependrà de com vagi de ple cada vaixell.

En l’acte d’arribada del primer, hi havia el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el director dels serveis territorials de VPDT a Girona, Pere Sal; el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, i la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Roses, Montse Mindan, entre altres autoritats, que van rebre amb gran satisfacció el vaixell inaugural i els primers creueristes a la Costa Brava. Vila va lliurar un obsequi al capità del vaixell, Kostas Lampropoulos, amb motiu de la primera escala de la temporada.

El Marella Explorer 2, de la naviliera britànica Marella Cruises, va arribar a les nou del matí procedent del port de Màlaga, va fer una escala de nou hores a Palamós i a les sis de la tarda va salpar cap al port de Palma.

En condicions normals, al vaixell hi caben fins a 1.814 passatgers, però va arribar a Palamós amb 600, un 33% de la seva capacitat, ateses les restriccions per la pandèmia. En funció de la companyia, el límit pel que fa al nombre de passatgers pot oscil·lar entre un 35% i un 60% de la capacitat de cada vaixell.

Dels vuit vaixells de creuer que rebran els ports de Palamós i Roses aquesta tardor, es faran sis escales a Palamós i dues a Roses. Així, el port de Palamós preveu l’arribada dels vaixells Marella Explorer 1 (amb dues escales), Marella Explorer 2 (1), Wind Surf (1) i Silver Spirit (1). Es preveu tancar la temporada el 20 de novembre. Per la seva banda, el port de Roses rebrà el Seadream II el dia 4 de novembre i el Seadream I el 5 de novembre. Aquestes són les dues escales previstes aquest any.

LA XIFRA

56.700
passatgers
entre Palamós i Roses van arribar la temporada del 2019, just abans de la pandèmia.

LA FRASE

Durant aquests mesos s’ha fet molta feina prèvia per poder tornar a una certa normalitat
Pere Vila
DIRECTOR GENERAL DE PORTS DE LA GENERALITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA