Economia

Coffee Center tanca un acord per vendre les seves infusions al Kazakhstan

L’empresa amb seu a Aiguaviva, amb 55 treballadors, factura gairebé sis milions d’euros anuals i actualment exporta un 5% de tota la producció

L’empresa Coffee Center, amb seu a Aiguaviva i dedicada a infusions i tes, ha tancat un acord amb un distribuïdor de l’Àsia Central per introduir-hi els seus productes, tant a granel com envasats en bossetes. Concretament, la companyia ha obert mercat al Kazakhstan, on ha introduït els seus tes i infusions a AAS Foods, distribuïdor i comercialitzador de productes alimentaris a tot el país, i a Esentai Gourmet, una gran superfície situada a Almaty, l’antiga capital durant l’època soviètica i la ciutat més poblada del país. Segons va informar Acció –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, del Departament d’Empresa i Treball–, l’acord ha estat possible gràcies a l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Moscou que té Acció, que els va facilitar l’agenda de contactes i de potencials clients. L’empresa va enviar una mostra dels seus productes fa dos anys i ara ha tancat aquest acord de manera virtual per la pandèmia.

Segons Acció, les comandes de Coffee Center al Kazakhstan se centren bàsicament en dues línies de productes. D’una banda, la línia Alma Home i Alma Fit, un tipus de te orgànic, ecològic, sostenible i amb el certificat que tot el material utilitzat és 100% biodegradable, de manera que la seda, el fil i el paper es desintegren en menys d’un mes per mitjà del compostatge. I, de l’altra, la línia The Capsoul, una col·lecció de tes a granel de sabors exòtics com ara mango i mandarina, pensats sobretot per al públic més jove.

La responsable d’exportacions de Coffee Center, Sònia Martí, diu que fa temps que estan introduïts als països de l’Europa de l’Est i ara volien obrir mercat a l’Àsia Central. “El Kazakhstan és ara com la Rússia dels noranta. Té ganes d’obertura i és, per tant, un mercat amb un gran potencial. La nostra comanda és petita en termes econòmics, però ja som a dins: això és el més important per continuar creixent.”

LA FRASE

Un cop estiguem consolidats al Kazakhstan, volem entrar a l’Uzbekistan
Sònia Martí
responsable d’exportacions de Coffee Center

Mantenir les xifres de facturació

Actualment, l’empresa factura gairebé sis milions d’euros anuals i, de cara a l’any que ve, preveu arribar a mantenir aquesta xifra i assolir els nivells prepandèmia. D’aquesta facturació, un 5% del total (350.000 euros) es dedica a l’exportació, principalment a països de l’Europa de l’Est, però també a Mèxic i a Itàlia. L’empresa té 55 treballadors i disposa de dues fàbriques, la de tes i infusions, a Aiguaviva, i la de cafès, al Vallès Oriental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona