Economia

Economia i indústria

Visions antagòniques entre sindicats i patronals

Els agents socials van reaccionar ràpidament a la presentació del pressupost, amb criteris ben diferenciats. Javier Pacheco, secretari general de CCOO, es va reunir ahir amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, a qui va fer arribar la valoració negativa del sindicat del fet que s’hagi “renunciat a augmentar els ingressos fiscals provinents de les rendes més altes” i la necessitat d’incrementar els recursos per habitant, especialment en els capítols de salut i educació. Pacheco va instar el responsable econòmic del govern a crear un Institut Català de la Dependència, entre altres consideracions, com ara el fet que els comptes no prevegin partida específica per al Pacte Nacional per a la Indústria, que s’està negociant. En la mateixa línia es va manifestar UGT en un comunicat. Per UGT, Catalunya necessita superar la crisi i “accelerar les transformacions cap a un model econòmic i productiu més just, solidari i sostenible, que afronti el repte tecnològic i climàtic, i amb una mirada feminista, que posi al davant de tot la salut i el benestar”.

El líder de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, en declaracions a aquest diari, va subratllar que el pressupost és “el d’una autonomia”, fet que implica “treballar amb una mà lligada a l’esquena” i limitar el marge d’actuació de l’executiu català en els serveis públics. Tot i valorar l’augment en algunes partides per fer front a emergències socials, va recordar que l’arribada dels fons europeus “està condicionada a l’aplicació de reformes que haurà de fer l’Estat” i que “van en detriment dels drets dels treballadors catalans”. Per Perelló, a Catalunya ara com ara caldria la sobirania i amb aquesta, les eines “per pal·liar la precarietat i la pobresa”.

Entre les patronals, Pimec va reclamar “millores fiscals”, en línia amb Foment del Treball, el secretari general adjunt de la qual, Salvador Guillermo, va criticar que el projecte no prevegi la suspensió d’impostos com el de les emissions de CO2 o el del patrimoni, aprofitant l’aportació extra dels fons europeus. Quant a la despesa pública, Guillermo va lamentar que del total previst per la Generalitat només es destinin 43 milions a desenvolupament empresarial i 52 a indústria. Finalment, el president de la Cecot, Antoni Abad, va demanar que es treballi per afavorir el sector privat i que es posi fi a “la rigidesa i el centralisme burocràtic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona