Economia

El restaurant Ca l’Arpa de Banyoles, amb una estrella Michelin, ha tancat portes

Va tancar el juliol passat i aquell mateix mes ja ho va comunicar als responsables de Michelin

La Covid i el divorci dels propietaris en són la causa

El restaurant Ca l’Arpa de Banyoles, reconegut amb una estrella Michelin i dos sols de la Guia Repsol, va tancar definitivament les portes el juliol passat. Entre les principals causes del tancament, segons va confirmar ahir el xef Pere Arpa, hi ha la Covid, “que va deixar el projecte en una situació inviable perquè van ser molts mesos tancant i obrint intermitentment”. A tot això, s’hi va afegir el divorci amb Montse Lao, amb qui Arpa ha regentat el negoci i que en el restaurant feia la tasca de sommelier.

Tan bon punt la parella va decidir abaixar portes de l’Hotel Gastronòmic Ca l’Arpa (disposaven també d’un petit hotel de quatre estrelles en el mateix establiment), van “avisar els responsables de Michelin”, un reconeixement que Ca l’Arpa va aconseguir per primera vegada el 2006. Des de l’aleshores el restaurant ha format part de la Guia Michelin Espanya i Portugal, excepte l’any 2015, que va perdre el guardó, però el va recuperar l’any següent.

A Ca l’Arpa es feia una cuina “que menjarien les àvies”, segons va explicar el mateix xef el 2016, just l’any que la gala Michelin es va fer a Girona i que Ca l’Arpa va recuperar l’estrella. Ca l’Arpa oferia una cuina tradicional “amb una visió més actualitzada”. “A la cuina teníem molta sensibilitat amb tot el producte natural i de proximitat, treballàvem molt el tema de les aus i una mica la caça. Era la cuina del Pla de l’Estany posada al dia”, va comentar ahir Pere Arpa, que sempre ha assegurat que “volien trencar amb la idea d’un restaurant gastronòmic luxós i que la gent se sentís com a casa”.

Els restaurants amb estrelles

Els restaurants de la demarcació de Girona estan molt ben considerats dins la Guia Michelin. En la darrera gala de la Guia, que es va fer a Madrid, fins a 16 restaurants de les comarques gironines van tenir una o més estrelles.

Els d’una estrella són: l’Atempo, de Sant Julià de Ramis (que la va aconseguir aquest any però va tancar abans d’estrenar-se); l’Aliança 1919, d’Anglès (també la va aconseguir en la passada gala); Casamar, de Llafranc; La Cuina de Can Simón, de Tossa de Mar; Ca l’Enric, de la Vall de Bianya; Empòrium, de Castelló d’Empúries; Massana, de Girona; Fonda Xesc, de Gombrèn; Els Tinars, de Llagostera; Les Magnòlies, d’Arbúcies; Castell de Peralada, de Peralada, amb el xef Xavier Sagristà al capdavant, que va morir el 30 de juny passat, i Ca l’Arpa. Amb dues estrelles hi ha el Bo.TiC, de Corçà (va aconseguir la segona estrella aquest any); Les Cols, d’Olot, i Miramar, de Llançà. I amb tres, el restaurant El Celler de Can Roca, de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA