Els empordanesos triomfen a Girovi

Peralada (7), Farré-Garriga (5), Pere Guardiola (4) i Trobat (4), els més premiats el 2009

Més de dues-centes persones es van reunir dissabte al Casino de Girona, per tastar, a cegues, els 180 vins participants en el XIV Concurs de Vins i Caves de Catalunya Girovi 2009.

Tres cellers empordanesos van ser els més guardonats del Girovi: Caves del Castell de Peralada (7); Pere Guardiola, de Capmany (4), i Celler Trobat de Garriguella (4), de Garriguella. A més, entre els guardonats cal afegir-hi les Caves Farré-Garriga, de Caldes de Malavella, amb cinc premis. Per denominacions d'origen, el Penedès, es va endur 23 guardons entre ors, plates i bronze, mentre que l'Empordà se'n va endur 20. A banda d'això, es compten els caves produïts majoritàriament al Penedès, però en què destaquen els de Garriguella i Blanes.

Agustí Ensesa, president de Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i organitzador del Girovi, considera que l'edició 2009 ha estat un «èxit extraordinari, especialment per la participació de gent jove interessada en el món de la cultura del vi, que jutgen i valoren qualitats organolèptiques dels vins, perquè han assumit bé les ensenyances dels cursos als quals han assistit». Ensesa també ha destaca la participació de totes les DO catalanes i celebra el suport de l'Institut Català del Suro i de les personalitats de la taula notarial: Anna Pagans, alcaldessa de Girona; Josep Blanch, president de la DO Empordà; Guillermo Genover, vicepresident Institut Català del Suro; Josep Roca del Celler de Can Roca; Joaquim Gay de Montellà, vicepresident del Foment de Treball, i Jordi Grau Dillet, propietari de Vins i Licors Grau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA