Economia

Tot a punt per a la tornada del Fòrum Gastronòmic

Més de 120 expositors, quatre grans debats i tres monogràfics i un sopar benèfic per recollir fons per a l’hospital Trueta, entre les nombroses propostes

Després de tres anys i mig, el Fòrum Gastronòmic torna a Girona el 13, 14 i 15 de març amb una àmplia programació que va ser presentada ahir al matí al Mas Marroch de Vilablareix. Més de 120 expositors en una superfície de més de 7.000 m² entre carpes exteriors, el Palau Firal i l’Auditori de Girona i una previsió de fins a 15.000 persones. La tornada del Fòrum Gastronòmic a la ciutat –que passa a ser anual– no és aliena a la pandèmia i així mateix ho va voler destacar el cuiner Joan Roca, fent èmfasi no només en com ha afectat el sector de la restauració sinó també la sanitat. En aquest segon cas, va anunciar un sopar benèfic –que ja ha esgotat les reserves– a El Celler de Can Roca per mitjà dels cuiners Massimo Bottura, Mauro Colagreco i ell mateix, la recaptació del qual anirà tota destinada a una unitat de neurocrítics a l’hospital Doctor Josep Trueta de Girona. “Hi ha la necessitat de voler fer coses per la sanitat pública d’aquest país”, va dir Roca.

El director del Fòrum, Albert Labastida, va explicar la programació dels tres dies, en què destaca la presència de cuiners rellevants com ara els germans Roca, Ada Parellada, Jordi Cruz i Paco Pérez. A més, coincidint amb el 15è aniversari de la primera edició a Girona, el Fòrum Gastronòmic preveu quatre grans diàlegs entre professionals de la cuina i la sala, per abordar temàtiques que preocupen el sector, com ara els horaris dels restaurants i la manca de personal, entre d’altres. Precisament, per reivindicar la figura del personal de sala, també es va anunciar ahir la creació de la nova Associació de Professionals de Sala, la primera a Catalunya. A més, aquests professionals han avançat que crearan un còctel especial per al Fòrum Gastronòmic. El fòrum també inclourà premis i concursos –com ara el primer concurs de tot l’Estat en què cinc cuiners elaboraran el millor steak tartar i el concurs del millor xuixo–, tallers i demostracions i tres sessions monogràfiques dedicades a l’steak tartar, el pastís de formatge i la xocolata.

Així mateix, ahir també es va anunciar la creació del Fòrum Territori, una fórmula per fer anar de gira el saló professional durant tot l’any, oferint activitats que van des d’experiències gastronòmiques úniques fins a recuperar els debats que puguin sorgir. I també es va anunciar l’aposta per a petits productors i innovadors.

En la presentació del Fòrum Gastronòmic, també hi van assistir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació, Miquel Noguer, que van destacar el suport d’aquestes dues administracions a iniciatives com el fòrum, que serveixen per reactivar sectors econòmics afectats durant la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat
L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida