Economia

Impuls de Logis Empordà

L’empresa pública Cimalsa ha venut sis parcel·les al Grup Peralada per 3,9 milions d’euros

En aquests moments només queda disponible una parcel·la de gairebé 8.000 metres quadrats

Logis Empordà té actualment una extensió de 73 hectàrees

Cimalsa, l’empresa pública de la Generalitat, incorpora el Grup Peralada a Logis Empordà. El grup ha adquirit per 3,9 milions d’euros sis parcel·les de la plataforma, amb una extensió d’uns 32.000 metres quadrats. La implantació de la companyia a Logis Empordà suposa, segons Cimalsa, un “gran impuls” al creixement de l’activitat econòmica de la comarca i consolida la plataforma, que ja només té disponible una parcel·la de prop de 8.000 metres quadrats.

El president del Grup Peralada, Javier Suqué, assegura que l’adquisició suposa una “aposta pel creixement del territori” i per la seva divisió de vins i caves de l’Empordà.

La implantació del Grup Peralada a Logis Empordà suposa, segons Cimalsa, un revulsiu en el creixement de l’activitat econòmica a l’Alt Empordà. És, alhora, una mostra de la “rellevància de promoure plataformes en ubicacions estratègiques”, que es tradueixen en la creació de llocs de treball i agrupades sota el paraigua de Cimalsa, que concentra l’activitat logística en punts concrets del territori oferint i integrant serveis per a les empreses que s’hi instal·len. El president de Cimalsa, Enric Ticó, assenyala que Logis Empordà esperona la creació de llocs de treball “de qualitat”, tant directes com indirectes, que “contribuiran a la prosperitat econòmica de la comarca i del nord de Catalunya”.

1.900 llocs de treball

Logis Empordà, situat al hub logístic del Far-Vilamalla, és una de les plataformes que centraran les actuacions de Cimalsa al llarg d’aquest 2022. Juntament amb l’Incasòl, Cimalsa treballa en la seva ampliació. Logis Empordà té actualment una extensió de 73 hectàrees i preveu la creació de 1.900 llocs de treball directes.

Cimalsa és l’empresa pública de la Generalitat adscrita al Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals per al transport de mercaderies, la logística i la mobilitat. La seva missió és oferir als sectors del transport i la logística els millors emplaçaments per a la seva competitivitat, i gestionar-los en clau de servei a l’usuari i a les empreses.

En concret, desenvolupa i gestiona centrals integrals de mercaderies (CIM), plataformes logístiques amb possible connexió ferroviària (Logis) i aparcaments de vehicles pesants (truck parks), i gestiona l’estació d’autobusos de Girona.

2.000 treballadors

Per la seva banda, el Grup Peralada és un grup empresarial propietat de la família Suqué Mateu en cinquena generació, amb més de dos mil treballadors i amb presència en nombroses activitats com ara complexos turístics, hotels i casinos, gastronomia, espectacles musicals, cellers, automoció, immobiliària i cultura.

El seu dinamisme empresarial i la seva solidesa patrimonial li han permès seguir creixent amb destacades inversions efectuades en els últims anys a Europa, Llatinoamèrica i Amèrica del Nord. En constant evolució, aquest projecte familiar es vertebra amb objectius empresarials “de creació de riquesa i ocupació”, sempre amb els segells distintius de qualitat i de sensibilitat del mecenatge, l’obra social i la sostenibilitat.

El món del vi

Peralada és avui un referent en el món vitivinícola. Té més de 450 hectàrees de vinyes en propietat i més de 320 hectàrees d’explotació controlada. La família Suqué Mateu, propietària de Peralada Chivite, busca “mantenir la identitat de diverses zones productores, potenciant el respecte al territori i als paisatges” on es desenvolupa l’activitat de cadascuna de les marques que formen la seva col·lecció de vins.

L’oferta de vins i caves del Grup Peralada és important i acumula un munt de premis any rere any, tant nacionals com estatals i internacionals.

LA XIFRA

32.000
metres quadrats
és l’extensió total que ha adquirit el Grup Peralada a Logis Empordà.

LA FRASE

L’impuls de Logis Empordà és una aposta pel territori i pel seu creixement econòmic
Enric Ticó
PRESIDENT DE CIMALSA

LA FRASE

L’adquisició suposa una aposta pel creixement del territori i per la divisió de vins i caves
Javier Suqué
PRESIDENT DEL GRUP PERALADA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA