Economia

La plataforma de transportistes darrere les aturades no les desconvocarà tot i l’acord del govern i el CNTC

Tres federacions d’autònoms i pimes englobades al CNTC també rebutgen la proposta

La Plataforma, l’organització de transportistes que hi ha darrere les aturades protagonitzades els darrers dies al sector del transport, ha assegurat aquest dilluns que no desconvocarà les que té previstes, malgrat l’acord a què han arribat avui el govern espanyol i el Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC).

La ministra del ram, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dilluns una bonificació de 500 milions al preu del gasoil professional per als transportistes.

El president de la Plataforma, Manuel Hernández, ha acusat el Ministeri de “vendre fum” en declaracions a ’La Sexta’. Hernández ha alertat que el CNTC el componen empreses “intermediàries” i “sense camions” que subcontracten els transports i fan “impossible” fer rendible els negocis dels camioners. “Ja prou de pedaços. Estem en fallida total. El Ministeri ha de parlar amb el treballador”, ha indicat Hernández.

El màxim representant de la Plataforma ha afirmat també que el CNTC no els “representa”, i ha lamentat que el Ministeri de Transports li doni veu en lloc d’escoltar “la del carrer, a la qual criminalitza”.

Per tot plegat ha considerat “inacceptable” que el Ministeri no s’hagi posat en contacte amb ells i ha alertat que mentre segueixi amb aquesta actitud continuaran amb l’aturada.

Per la seva banda, tres patronals d’autònoms i pimes amb representació a la CNTC, han rebutjat la proposta del govern de Pedro Sánchez perquè “segueix sense concretar quina ajuda li arribarà a cada transportista”. Les entitats s’han reunit aquesta nit per decidir les “mesures de pressió” que volen dur a terme, però no es descarta que es puguin sumar a l’aturada de la Plataforma.

Calviño demana “responsabilitat” als transportistes i defensa que l’acord amb el CNTC és “positiu”

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha demanat “responsabilitat” als transportistes que secunden l’aturada i ha defensat que l’acord de l’executiu amb el Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC) és “positiu”. “Confio que hi hagi el suport de tots”, ha dit Calviño en roda de premsa aquest dilluns al vespre després que la plataforma de transportistes darrere les aturades hagin anunciat que no desconvocarà la protesta i que tres federacions amb representació al CNTC hagi rebutjat la proposta del govern espanyol perquè no concreta l’ajut que arribarà a cada transportista.

Calviño ha argumentat que continuarà treballant en els pròxims dies per concretar els detalls. L’executiu espanyol ha acordat una bonificació de 500 milions d’euros al preu del gasoil professional per als transportistes.

“El govern està bolcat a donar resposta a les principals inquietuds que ens han transmès i espero que prevalgui la responsabilitat”, ha dit. Calviño ha afirmat que aquells que no se sumin a l’acord “demostren que no estan defensant els interessos del sector”.

La vicepresidenta ha subratllat que en aquest “moment d’incertesa” cal “remar tots en la mateixa direcció”. Calviño ha fet aquestes manifestacions després de reunir-se amb els agents socials per abordar el pla de xoc per pal·liar les conseqüències de la guerra d’Ucraïna que el Consell de Ministres aprovarà el 29 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia