Economia

La Cambra de Comerç demana accions “contundents” per frenar el preu de l’electricitat

Alerta que les mesures de l’executiu estatal contra la crisi energètica “no seran suficients”

La Cambra de Comerç de Barcelona ha demanat accions “contundents” per frenar el preu de l’electricitat. En aquest sentit recela del pla de xoc que el govern estatal ha aprovat aquest dimarts per combatre la crisi energètica, la major part de mesures del qual són “a curt termini” i estan pensades “només per mitigar l’embat de la crisi”, en lloc d’anar “a l’arrel del problema”. És per això que la Cambra alerta que les mesures d’aquest pla de xoc “no seran suficients”. Per exemple, sobre la bonificació de 20 cèntims per litre al preu dels carburants, l’entitat recorda que des del març del 2021 el preu del litre de la gasolina ha pujat 50 cèntims i el del gasoil 61.

El pla de xoc aprovat pel govern estatal està pressupostat en 16.000 milions d’euros, però la Cambra de Comerç de Barcelona subratlla que 10.000 corresponen a crèdits ICO, amb la qual cosa “una de les vies principals” de les empreses per fer front a la crisi energètica, si no pot accedir als ajuts directes, serà “augmentar” el deute.

Una altra crítica és que el topall a l’increment del preu del lloguer s’aplicarà de forma generalista, de tal maner que “també se’n beneficiaran les rendes altes”. Alhora, l’entitat considera que el topall hauria “d’emparar” també les petites i mitjanes empreses llogateres.

En aquest escenari, la Cambra demana que es concretin mesures per frenar la translació dels preus energètics “de forma immediata”, i que es prevegin accions com canviar el sistema de fixació del preu de l’electricitat al ’pool diari’.

A llarg termini, però, l’opció preferent de les administracions públiques “ha de ser” avançar cap a un model de “sobirania energètica” basada en les renovables i en l’eficiència energètica que ajudi, a més, a combatre el canvi climàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA