Economia

Metalquimia fabricarà equips 4.0 per a productes alimentaris alternatius

Els desenvoluparà a les noves instal·lacions que va inaugurar ahir a Palol de Revardit

La nau fa 5.000 m² i ha suposat una inversió de 2,5 milions

L’empresa gironina Metalquimia va inaugurar ahir una nova planta a Palol de Revardit que està destinada a la fabricació d’equips 4.0 per elaborar productes alimentaris a partir de proteïnes alternatives, que pretenen imitar el gust de la carn o el peix. La nova nau de Metalquímia, que dissenya i fabrica maquinària per a la producció de productes carnis o de base proteica, té una superfície de 5.000 m² i ha suposat una inversió de 2,5 milions d’euros.

El president de la companyia, Josep Lagares, va inaugurar la nau acompanyat pels consellers Jordi Puigneró i Gemma Geis, i va explicar que fa set anys ell i el seu equip van fer una prospecció de futur i van ser conscients de la necessitat d’afrontar les transformacions ecològica, digital i proteica. “Des d’aleshores, vam començar a treballar per desenvolupar tecnologies que donessin resposta al gran repte d’alimentar la població mundial en els propers anys”, va afegir.

Van visitar “primeres potències mundials” que elaboren productes alimentaris sense proteïna animal per saber quines eren les seves necessitats i han dissenyat noves tecnologies que Lagares va qualificar de “disruptives”, perquè “no són fàcils d’imaginar ni d’implementar”. La nova maquinària es presentarà del 14 al 19 de maig a la fira IFFA Frankfurt.

Noves solucions

A la nova nau, Metalquimia muntarà dues noves tecnologies batejades com la QDSCook’r i la QDSBake. En el primer dels casos, la solució tecnològica dissenyada per Metalquimia se centra a desenvolupar la textura d’aquestes proteïnes alternatives.

La QDSCook’r permet cuinar i humitejar amb precisió productes amb proteïna vegetal texturitzada i altres proteïnes alternatives que hi hagi en el producte en pocs segons. Això farà que hi hagi una “pèrdua mínima en el gust i l’olor”. La QDSCook’r també es pot fer servir de cocció prèvia per a snacks de carn i llaminadures per a animals de companyia. El president de Metalquimia va recordar que les llaminadures per a animals de companyia són un mercat creixent.

Per altra banda, la tecnologia QDSBake es pot fer servir per cuinar i fornejar productes que estan preparats per menjar, així com per cuinar i assecar snacks de carn.

Cinquantè aniversari

En la inauguració, el conseller Jordi Puigneró va comentar que Catalunya no vol viure de “subvencions i vol innovar” igual que ho fa l’empresa gironina amb la nova planta especialitzada a muntar maquinària per a proteïnes alternatives.

Per la seva banda, Gemma Geis va remarcar l’ambició de Meltalquimia al llarg dels 50 anys de vida (va ser fundada el 1971). Va dir també que Catalunya necessita que les “empreses augmentin el percentatge en recerca” i per això creu que Metalquimia és un bon exemple d’aquesta inversió.

L’alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, van remarcar el caràcter familiar que manté la indústria gironina malgrat el seu creixement. Madrenas també va destacar la “vinculació social” de Metalquimia amb productes educatius de la Fundació Creativació o el mecenatge a l’orquestra Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.

LA FRASE

Desenvolupem tecnologies que donin resposta al gran repte d’alimentar la població en els propers anys
Josep Lagares
PRESIDENT EXECUTIU DE METALQUIMIA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida