Economia

economia

La producció ecològica augmenta més d’un 11% durant el 2021

La facturació del sector ecològic a Catalunya va assolir gairebé els 1.000 milions d’euros l’any 2020

Tot i la crisi, augmenten els cultius i el nombre de productors

Tot i la crisi, la producció ecològica de Catalunya resisteix i creix al llarg de l’any 2021: la superfície de cultius productius augmenta un 12,28%; la ramaderia, un 7,37%, i l’agroindústria, un 10,91%. “El sector de la producció agrària ecològica continua creixent any rere any, des de l’inici de les primeres produccions ecològiques a Catalunya fa més de 30 anys”. Ho ha afirmat el secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, a la roda de premsa en què s’ha presentat l’informe 2021 sobre la producció agrària ecològica de Catalunya.

La facturació del sector ecològic a Catalunya va assolir l’any 2020 gairebé els 1.000 milions d’euros, amb un creixement d’un 22,45%. La superfície ecològica catalana representa el 10,5% del total de la superfície ecològica d’Espanya, que actualment és el segon país amb més superfície ecològica d’Europa (per darrera de França) i el sisè del món.

Per la seva banda, el president del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), David Torrelles, que ha presentat el detall de les dades, ha destacat que “el sector bio ha viscut un evolució molt positiva en la darrera dècada, amb un creixement del 142% en operadors dedicats a l’alimentació ecològica i multiplicant per 7,5 el volum de facturació”. En aquest sentit, ha afegit que “el sector ecològic s’ha emancipat tot i la crisi i ha esdevingut el veritable motor d’innovació i sostenibilitat del sector agroalimentari català”.

Durant l’any 2021, els operadors inscrits s’han incrementat un 11,08% respecte de l’any anterior, fins a arribar als 4.994 inscrits. Per tipus d’activitat, destaquen l’augment dels comercialitzadors, que han crescut un 16,87%, i dels productors vegetals, que han crescut un 12,29%. Per la seva banda, els elaboradors van créixer un 9,55%; els productors ramaders, un 8,53%, i els importadors, un 8,33%. En relació amb la superfície inscrita al CCPAE, l’any 2021 ha crescut un 5,33% fins a arribar gairebé a 270.686 hectàrees. D’aquestes, 57.283 ha corresponen a cultius productius. Les altres, a la superfície de pastures, prats i boscos.

Pla d’acció fins el 2030

L’any 2020, va fer 30 anys que la Unió Europea va publicar el primer reglament que va reconèixer els productes ecològics, i també va fixar l’objectiu d’arribar, l’any 2030, a poder tenir una quarta part de les terres agrícoles en producció ecològica. En aquesta línia el Departament d’Acció Climàtica està treballant en un Pla d’acció per poder continuar impulsant el desenvolupament de les produccions i el consum dels productes ecològics a Catalunya en el període 2023-2027.

LA XIFRA

4.994
Són els operadors inscrits en el registre del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE)

LA FRASE

El sector ecològic s’ha emancipat i és el motor d’innovació i sostenibilitat del sector agroalimentari
David Torrelles
PRESIDENT DEL CCPAE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina

MANRESA
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS