Economia

Els càmpings preveuen una bona ocupació aquest estiu

Es fixen com a objectiu allargar la temporada i poder professionalitzar els equips

S’està recuperant la confiança del client sènior internacional, que fa estades més llargues

Els càmpings gironins preveuen una bona ocupació per a aquest estiu, després que hagin tancat “una Setmana Santa extraordinàriament bona” i amb dades similars a les de la prepandèmia, i fins i tot en alguns casos l’han superat. “El client acostuma a anar a última hora, però hi ha bones peticions. Si tot va com ara, serà una bona temporada turística”, va assegurar ahir el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, durant la jornada de treball que va celebrar l’associació a l’Espai Crater d’Olot.

En aquesta Setmana Santa, el sector ha registrat una ocupació, en bungalous i mobil homes, de fins a un 95%, mentre que en el cas de les parcel·les aquesta s’ha situat entre un 80% i un 85%. En total, durant la Setmana Santa han obert un 80% de les places disponibles a les comarques gironines. “El sector ha viscut la millor Setmana Santa dels últims deu anys i hem superat les previsions més optimistes”, va comentar Gotanegra, que va dir que partien d’un 2020 desastrós i que la situació s’està revertint per diversos factors. Entre aquests, la fi de les restriccions, la fidelització del client català i el fet que el client internacional “recupera la confiança”.

Client sènior

En relació amb això, ha dit que aquest tipus de client –sobretot, l’holandès, l’alemany i també el suís– està “tornant” i fa estades més llargues, fora dels mesos de temporada alta. “El client internacional sènior torna a ser aquí i és el que fa un gruix més important de pernoctacions”, va insistir Gotanegra. A més, va remarcar que cada vegada més el client busca “experiències” i que el sector dels càmpings treballa constantment per reinventar-se.

El president de l’associació va explicar ahir també que els càmpings i, en general, el sector turístic tenen greus dificultats per “formar equips” de treballadors qualificats i que això només es pot resoldre fent temporades “cada cop més llargues”. “Cal professionalitzar-los”, ha reblat. “Hem de fer equips de gent que vulgui estar en el sector turístic, que és un sector, en el qual, tradicionalment, pel fet de d’haver de treballar quan la gent fa vacances, això resulta complicat i hem de ser capaços de buscar maneres de fer que la gent pugui conciliar vida familiar i laboral”, hi va afegir.

L’alcalde d’Olot, Josep Berga, va rebre ahir els membres de l’Associació de Càmpings a l’Espai Cràter, va corroborar que els càmpings són una atractiu per a les famílies de Catalunya que decideixen fer un turisme de proximitat però també per al turista internacional. “Ens complementem perquè ens ajudem per oferir turisme de qualitat (referint-se a l’Espai Cràter) i riquesa a les comarques gironines”, va assegurar.

L’Associació de Càmpings de Girona aglutina l’allotjament turístic reglat més important de les comarques gironines amb unes 120.000 places d’allotjament, xifra que representa un 85% de l’oferta global a la demarcació.

LA FRASE

El gran problema que tenim és haver de fer equips i que hi hagi gent que vulgui estar en el sector turístic
Miquel Gotanegra
PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE CÀMPINGS DE GIRONA

LA FRASE

El client internacional sènior torna a ser aquí i és el que fa el gruix més important de les pernoctacions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA