Economia

La Fira del Blockchain ha reunit uns 400 visitants

L’últim dia de la fira es va centrar en les criptomonedes i el mercat dels NFT

La Fira del Blockchain i el Metavers de Catalunya (BxCat) es va tancar ahir amb un balanç de 400 assistents que han passat per les instal·lacions del Palau de Fires de Girona en els dos dies de l’esdeveniment. “S’ha més que doblat l’assistència i la participació de l’any passat i s’ha consolidat clarament la fira a Girona per fer més grans encara les pròximes edicions i fer que aquest esdeveniment sigui el referent de la blockchain dels catalans pels catalans”, va valorar ahir Quirze Salomó, director general del CBCat.

A l’hora de fer balanç, Salomó va recalcar que queda complert l’objectiu de la fira, que és “explicar a la ciutadania per part de la indústria del blockchain què és aquesta tecnologia i divulgar-ho de manera planera a la gent que l’hagi d’utilitzar”.

Després de l’enfocament en el metavers del primer dia de la fira, la segona i última jornada ahir es va centrar en la tecnologia blockchain i les seves aplicacions, entre les quals les criptomonedes i els anomenats NFT. “Les criptomonedes o tokens són la representació digital d’un valor. Poden representar actius de qualsevol mena, normalment creats digitalment, o poden representar diner digital, de la mateixa manera que tenim el diner físic. Els NFT són una representació digital d’un actiu, ho podem exemplificar com un cromo, una peça única que es pot bescanviar i que té un valor definit en registres digitals o tokens, com per exemple una obra d’art feta per un artista digital”, va explicar el director del CBCat. Tot i les reticències que aixequen per ara aquests conceptes, el director del CBCat va defensar que precisament el que aporta la tecnologia blockchain és confiança a internet: “Internet és una xarxa on avui no et pots fiar del que hi veus i amb la blockchain passarem a la internet de la confiança. En el cas dels mitjans de comunicació i la informació, per exemple, estem treballant en aplicacions per traçar una informació i garantir –a través de registres digitals– que ve d’una font veraç”, va assegurar Salamó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona