Economia

L’ISE comença amb 50.000 usuaris registrats i l’expectativa d’aportar 215 milions a Barcelona

Blackman reitera que la capital catalana “és el lloc indicat” per celebrar el saló audiovisual més gran del món

L’Integrated Systems Europe (ISE) aixeca el teló amb 50.000 usuaris registrats i l’expectativa d’aportar 215 milions a la ciutat de Barcelona, que acull per primera vegada una edició “real i en persona” del saló audiovisual més important del món. Entre dimarts i divendres, els passadissos del recinte Gran Via de la Fira Barcelona s’ompliran amb milers de visitants amb l’objectiu de fer negoci per un dels cinc pavellons del saló. L’ISE aplegarà 844 empreses de 43 països, de les quals 105 són espanyoles i certificarà un retorn “exitós” als esdeveniments presencials, segons el seu director, Mike Blackman, que, a més, ha reafirmat la tria per la capital catalana. “Aquest és el lloc indicat”, ha dit.

Aquesta edició és la segona que celebra l’esdeveniment a Barcelona, després d’una primera molt reduïda i marcada per la pandèmia l’estiu passat i de posposar la del febrer, pels efectes encara presents de la cinquena onada. La fira va decidir traslladar-se a la ciutat després de ser 16 anys a Amsterdam per poder créixer.

L’ISE aterra enguany amb les últimes novetats del sector audiovisual aplicables en àmbits com el comercial, l’educació, el retail o la salut i amb marques com Google, Microsoft, Alfalite, Barco, Christie, KNX, LANG, Panasonic, Samsung, Shure, Sony o Zoom.

Pel que fa al segment residencial, l’ISE mostrarà les darreres novetats en televisors de pantalla plana, altaveus encastats, projectors, sales de cinema, il·luminació i sistemes de seguretat.

Una trentena d’empreses catalanes com ara Watchity, Ebantic Systems, Sinfonia Tecnica, Eurecat, Lavinia Services o Blau Solutions estaran dins el pavelló de Catalunya, un 50% més respecte l’any passat. L’Ajuntament de Barcelona també tindrà estand propi per donar visibilitat a empreses, universitats i escoles. A través de Barcelona Activa, 10 companyies de la ciutat presentaran formes d’apropar la tecnologia blockchain i el món de les NFT.

En paral·lel a l’ISE, també se celebrarà l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC), un congrés amb 310 expositors dedicat a la transformació de les tecnologies disruptives.

La covid ha tornat a capgirar les expectatives del congrés, però en aquest cas pel que fa a l’assistència de companyies asiàtiques, molt importants en el sector. “Hem perdut unes 300 empreses xineses per culpa de la pandèmia. Els confinaments fan molt difícil per les companyies de treballar, també hi ha problemes amb la manca de vols i amb els visats”, ha explicat Blackman.

Un altre escenari que afectarà l’edició d’enguany, és la guerra d’Ucraïna. Les tres empreses russes que tenien pensat participar no podran fer d’expositores, en canvi, sí que podran venir els visitants. Blackman ha condemnat la invasió russa i ha dit que com a organització s’han vist obligats a “actuar” però ha defensat la decisió de permetre l’entrada de visitants de Rússia.

“No controlem els passaports a l’entrada”, ha dit. “Tenim amics russos que no estan d’acord amb el seu govern i el seu president i per això no hem prohibit la seva assistència”, ha assegurat Blackman.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona