Economia

Les benzineres denuncien que no cobren els 20 cèntims avançats de la bonificació

Les patronals del sector apunta que estan “a prop del tancament”

Diuen que és una mesura “ben intencionada” però que els crea “inseguretat jurídica”

La Confederació Espanyola d’Empresaris d’Estacions de Servei (CEEES) i l’Agrupació Espanyola de Venedors minoristes de Carburants i Combustibles (Aevecar) han denunciat aquest dijous que estan “prop del tancament” i han lamentat la “incertesa” per part de l’Agència Tributària per recuperar el pagament avançat dels 20 cèntims per litre bonificats des de l’1 d’abril. Per les dues patronals, es tracta d’una mesura “ben intencionada” però que ha creat una situació d’ “asfíxia econòmica, caos administratiu i inseguretat jurídica”. En un comunicat, les patronals adverteixen que aquesta situació afecta les companyies de totes les mides, especialment les petites, que “estan abocades al tancament si no cobren de forma imminent”.

“En aquests moments del mes maig, no hi ha resposta per part del Ministeri d’Hisenda sobre quan es cobraran les quantitats avançades pels empresaris del sector, el que està causant greus perjudicis a les empreses”, critiquen les patronals, que acusen l’administració de “falta de sensibilitat” en no donar-los cap resposta per escrit.

“Entenem que l’Administració desconeix quin és el vertader abast de la mesura, el fons del qual compartim per ser beneficiosa per als consumidors, però que està resultant molt perjudicial per a les benzineres pel seu mal disseny i pitjor execució”, continuen CEEES i Aevecar.

D’altra banda, constaten que la manca de desenvolupament del reial decret Llei 6/2022 fa que cada comunitat “actuï de manera diferent” i que les factures de cada proveïment pot ser que no s’ajustin als requeriments d’Hisenda sobre l’aplicació dels impostos i això els podria comportar “sancions a posteriori”.

En el comunicat, les patronals també carreguen contra les acusacions als operadors d’estar pujant preus de manera artificial per neutralitzar els 20 cèntims de subvenció. “Aquests manifestacions creen una situació de malestar i projecten l’ombra de sospita sobre un col·lectiu que actua com a col·laborador obligatori de l’Administració en aplicació al reial decret llei 6/2022”, continuen.

Per això, demanen “respecte” per als empresaris, ja que, afegeixen, s’han vist obligats a demanar crèdits per poder avançar la bonificació i fer front a les despeses per adaptar l’emissió de les factures i de personal per atendre la demanda creada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA