Economia

Més de 10 anys impulsant el creixement de les empreses a la província de Barcelona

El programa ‘Accelera el Creixement’ de la Diputació de Barcelona i PIMEC busca 50 empreses que vulguin créixer i millorar la seva gestió empresarial

Amb ‘Accelera el Creixement’, tres anys després, les empreses han ampliat la seva plantilla un 28%, han incrementat la seva facturació un 31% i han augmentat els seus beneficis un 29%
“Assumir riscos ens costava molt. ‘Accelera el Creixement’ ens va proporcionar una guia i ens va orientar. Amb perspectiva, veus que, de mica en mica, hem fet un salt molt important i hem avançat molt”

Ara més que mai, les pimes necessiten repensar, reenfocar i transformar el seu negoci d’acord amb el difícil context actual. Amb el suport d’aquest programa és possible. Inscriu-t’hi i fes créixer la teva empresa!

Un programa de creixement empresarial “a mida”

Ja estan obertes les inscripcions a l’onzena edició d’Accelera el Creixement , i s’allargaran fins al 13 de juny. Aquest programa suposa un retorn elevat per a les empreses participants, ja que tres anys després, de mitjana, han ampliat la seva plantilla un 28%, han incrementat la seva facturació un 31% i han augmentat els seus beneficis un 29%. A més, el 66% d’elles han introduït nous productes o serveis a les seves carteres i el 58% han millorat la seva gestió.

Els requisits bàsics de qualsevol pime per participar en aquesta nova edició d’ Accelera el Creixement són: tenir 3 treballadors o més; una trajectòria empresarial igual o superior a 5 anys; la matriu o el centre de decisió a la província de Barcelona (excepte a Barcelona ciutat); i una clara voluntat d’invertir en creixement. El programa, subvencionat per la Diputació de Barcelona i PIMEC, té un valor aproximat de 5.500 euros, dels quals l’empresa només en paga 500.

Cal destacar que es tracta d’un programa d’alt rendiment en què es passa per diferents fases amb l’objectiu de dissenyar i implementar el projecte de creixement del negoci de les empreses participants. Durant nou mesos, Accelera el Creixement facilita a les empreses inscrites l’accés a 78 hores de formació: 40 d’aquestes són hores de consultoria personalitzada i 38 són de formació en sessions grupals. Tota la formació es fa amb consultors i professionals de prestigi amb gran experiència en gestió de negocis. S’hi tracten aspectes clau per al creixement empresarial, com ara la transformació digital, la internacionalització, l’estructura financera, la comercialització de productes i serveis i la gestió dels equips directius. Cadascuna de les empreses que hi participa acaba desenvolupant el seu pla específic de creixement.

Històries d’èxit de petites i mitjanes empreses

Accelera el Creixement s’ha consolidat al llarg d’aquests deu anys com un programa d’èxit, amb històries de petites i mitjanes empreses que han aconseguit donar embranzida al seu negoci. Una d’aquestes històries és la de Suimco Materiales, una empresa dedicada a la fabricació i distribució de materials per a la construcció. Es va crear l’any 2009, en plena crisi, arran d’un dels molts tancaments que va provocar la desfeta financera del 2008. Quatre extreballadors van decidir donar continuïtat a l’empresa on feia anys que treballaven, tot i no tenir l’experiència necessària en gestió empresarial. El 2013, gràcies a la delegació de PIMEC del Vallès Oriental, van participar en el programa Accelera el Creixement. Avui, Isidro Borràs, un dels socis fundadors i gerent de Suimco Materiales, té clar que aquell moment va ser “el punt d’inflexió” per a l’empresa.

L’any 2013 Suimco Materiales facturava al voltant d’un milió d’euros i comptava amb 6 treballadors. Nou anys després, la facturació de l’empresa és superior als tres milions d’euros i compta amb 21 treballadors. L’increment de la seva facturació supera el 180%. “Nosaltres no érem empresaris i quan havíem de fer un pas nou sempre anàvem amb por. Assumir riscos ens costava molt. Accelera el Creixement ens va proporcionar una guia i ens va orientar. Amb perspectiva, veus que, de mica en mica, hem fet un salt molt important i hem avançat molt”, diu Borràs. Després de participar en el programa, van decidir seguir amb l’assessorament del consultor, que els ha acompanyat i guiat des d’aleshores. I amb ell preparen ja nous reptes, com ara obrir altres mercats a través de la internacionalització.

L’onzena edició del programa Accelera el Creixement, amb el suport de la Diputació de Barcelona i PIMEC, arriba avalada pels bons resultats de les deu edicions anteriors. Des del 2012, hi han participat 497 empreses que, tres anys després, han aconseguit incrementar la seva facturació, augmentar els seus beneficis i créixer en nombre de treballadors.

Més informació a www.acceleraelcreixement.com

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre del 2015 i formen part de l’Agenda global per al 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona