Economia

6,3 milions del govern a indústries alimentàries gironines

Provenen d’Acció Climàtica i cerquen la sostenibilitat en 25 empreses del territori

La Generalitat ha destinat 6,3 milions de subvencions a millores que 25 empreses alimentàries gironines van projectar o completar al llarg de l’any passat. S’inscriuen en una línia d’ajuts del Departament d’Acció Climàtica que el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, va presentar ahir.

Empreses de la demarcació van rebre un 23% dels 27 milions que en global es destinen a tot Catalunya, i que Mòdol va avançar que aquest any, amb una provisió inicial de 45 milions, volen ampliar amb fons europeus. Prioritzaran aspectes com ara “l’equilibri territorial” per acostar “la transformació i el processament, on rau el valor afegit”, a l’origen dels productes. És un quilòmetre zero, pel que fa a estalviar costos de transport. Però també volen incentivar empreses que fan més eficients processos, estalvien energia i frenen el despoblament a les comarques de l’interior.L’import màxim dels ajuts era de 500.000 euros. I l’han assolit empreses com ara la d’embotits La Selva, que vol invertir 3 milions en millores com ara una caldera de biomassa, dues centrals de fred i una llescadora. El sector carni ha aglutinat el 56% dels ajuts, també a Boadas 1880, a la Cellera, on volen construir una nova planta i adaptar l’envasament a les necessitats i demandes reals dels consumidors. O Carns de confiança, de Capdevànol, que vol créixer al Ripollès amb nova maquinària i plaques solars.Pel que fa al sector hortofrutícola, la cooperativa Girona Fuits, a Celrà, també se’n beneficiarà amb millores en les línies de transport i neteja, per reduir mermes, etiquetar pomes i fer més eficient el sistema de cambres i carretons. O l’exemple que destacava la directora territorial del departament, Elisabet Sánchez, de la cooperativa Esclovellana, a Brunyola, per gestionar les seves pròpies avellanes sense necessitat de vendre-les a majoristes, amb una subvenció modesta, de 15.081 euros.Finalment, en el sector lacti, la Fageda Fundació ha rebut 288.282 euros per bastir una nova lleteria, i el procés d’higienització de la llet crua, per elaborar iogurts i altres lactis derivats, de manera que els productors de la ramaderia pateixin menys les polítiques de baixos preus que els paguen els grans operadors per la llet en brut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries