Economia

Sensacions de Cornudella

Cornudella és un dels quatre municipis del Camp que rebran una subvenció per dur a terme actuacions de dinamització rural dins el programa Viure al Poble

A Cornudella de Montsant, cada pas que es fa provoca una sensació diferent...

El projecte Sensacions de Cornudella, que el consistori ha presentat enguany en el programa Viure al Poble –subvencionat majoritàriament per fons europeus i cofinançat pel govern i els mateixos ajuntaments beneficiaris–, engloba propostes interessants que volen formar part del cúmul de sensacions experimentades en el dia a dia pels seus habitants, als carrers i al bell entorn d'aquest poble prioratí, situat entre la serra del Montsant i les muntanyes de Prades. Són les mateixes sensacions i altres d'enriquidores les que es volen transmetre als visitants, i no s'han de deixar perdre. És a partir de la potencialitat dels mateixos recursos que els municipis de menys de 2.000 habitants, que requereixen una atenció especial, poden aspirar a desenvolupar en un termini de tres anys projectes de dinamització turística i econòmica, gràcies als ajuts concedits pel Departament de Governació i Administracions Públiques, a través del programa Viure al Poble, en el marc del qual, en aquesta segona edició, s'han triat 28 projectes arreu de Catalunya, d'entre una setantena. Els projectes seleccionats i aprovats al Camp de Tarragona han estat quatre: dos al Priorat –a Cornudella i Margalef–, un a l'Alt Camp, a Vila-rodona, i un altre a la Conca de Barberà, a Barberà de la Conca, mentre que a l'Ebre, els municipis subvencionats han estat dos de la Ribera d'Ebre: Tivissa i Rasquera.

Un museu mineralògic

A la demarcació de Tarragona el projecte seleccionat a Cornudella presenta d'entrada una inversió més elevada (1.187.739 euros) i una despesa subvencionada de 548.756 euros. La seva aprovació permet, entre altres coses, donar llum verd a un projecte aturat des de fa temps, el museu mineralògic Jaume Miralles, en el qual s'exposarà la col·lecció de minerals del cornudellenc traspassat Jaume Miralles, cedida a l'Ajuntament. Cal esmentar que s'està treballant en la planificació i l'ús de l'edifici del casal Jaume I, antiga seu de la Fundació Roger de Belfort, que ha passat a ser de titularitat municipal, per fer-hi a la primera planta les dependències museístiques, i a la planta baixa, on hi ha el claustre, el centre d'acollida turística.

A més dels serveis reservats i destinats al projecte Viure al Poble, que preveuen aquestes dues actuacions amb un pressupost inicial de 324.500 euros, l'emblemàtic edifici, segons ha indicat l'alcalde, Josep M. Castan, «probablement acollirà altres serveis d'àmbit cultural del municipi», de manera que quedarien situats en un mateix indret. De moment, Castan diu que s'han posat en contacte amb diverses empreses per elaborar el projecte museogràfic. També amb la conselleria d'Esports, per acabar de perfilar el projecte de l'escola tècnica d'escalada i el rocòdrom amb dues vies homologades, que es preveuen construir al costat del nou pavelló poliesportiu, del qual s'està executant la primera fase. Aquesta és una altra de les actuacions destacades del projecte Sensacions de Cornudella, i amb un pressupost de 106.200 euros l'Ajuntament hi ha incidit especialment, sense deixar de banda l'adequació del punt d'informació turística també inclòs al projecte.

Escola d'escalada
Se situarà al costat del nou pavelló i s'hi construirà un rocòdrom.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat
L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida