Economia

estat espanyol

Nou retard en l’adjudicació dels terrenys de Nissan a la Zona Franca

L’adjudicació dels terrenys de Zona Franca, que ocupen uns 500.000 m

2

, es farà per un període de 50 anys

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha tornat a ampliar el termini perquè es presentin les empreses que opten a gestionar els antics terrenys de Nissan, que finalitzava aquest dijous i s’allargarà fins al 31 d’octubre, amb el que es retarda de nou tot el procés de reindustrialització.

Fonts de la taula de reindustrialització de Nissan han explicat Efe que el Consorci ha pres aquesta decisió després de rebre una petició “unànime” en aquest sentit per part de la comissió, en la qual estan presents les administracions públiques, Nissan i els sindicats.

Aquesta serà la tercera pròrroga que s’aprova perquè les empreses interessades a gestionar els terrenys de Nissan a Zona Franca presentin tota la documentació necessària davant el CZFB, el propietari de les parcel·les.

En les dues ocasions anteriors, l’ajornament es va justificar per la necessitat de les empreses interessades a optar al concurs de tenir més temps per resoldre dubtes i tancar els seus projectes.

El concurs, clau per al projecte de reindustrialització d’uns terrenys que ocupen uns 500.000 m2, havia d’estar resolt cap a finals d’agost, en un primer moment, però es va allargar fins al 16 de setembre, després fins al 13 d’octubre i ara fins al 31 d’aquest mes.

L’empresa que acabi guanyant la licitació pública serà l’encarregada de gestionar les activitats que es desenvoluparan en aquests terrenys de gran valor tant industrial com logístic a causa de la seva ubicació propera a Barcelona.

El guanyador ha de ser un operador especialitzat en la promoció i gestió del sòl empresarial, tant industrial com logístic, per a la subscripció d’un contracte d’arrendament.

A l’espera de conèixer la resolució del concurs, la taula de reindustrialització ja va autoritzar el juliol passat al fabricador de motocicletes elèctriques Silence i a Nissan a ocupar els espais que se’ls havia assignat.

El hub de descarbonització que lidera QEV Technologies i BTech surt com a favorit per situar-se a la parcel·la més gran de Zona Franca que queda per assignar i fa poques setmanes va tancar un acord amb l’operador logístic Goodman per a aquesta operació.

En aquesta activitat principal confien els aproximadament 1.400 extreballadors de Nissan que ara estan majoritàriament a casa seva cobrant el subsidi de desocupació.

L’adjudicació dels terrenys de Zona Franca, una plaça molt cobejada per la seva dimensió i la seva ubicació estratègica, es farà per un període de 50 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona