Economia

Net Craman vol Corea al seu mapa d’oficines

La firma d’advocats especialitzada en Àsia va obrir la tercera delegació exterior a Singapur el 2022 Ha portat l’aterratge d’ILJIN a Catalunya

Els clients són sobretot empreses mitjanes i familiars amb vocació internacional

Net Craman estudia obrir a Corea del Sud la que seria la quarta oficina del bufet d’advocats a Àsia, després de la de Singapur, que es va posar en marxa l’any passat, i les dues primeres, a Guangzhou i Hong Kong. “Volem continuar fent de pont entre Àsia i Europa i ser referents, per això hem d’anar posant banderetes al mapa”, assegura Tomas Lamarca, soci fundador de la firma, conjuntament amb Jorge Puig i Álvaro Fernández Puértolas.

L’elecció de Corea té lloc després de detectar un interès creixent d’empreses coreanes per instal·lar-se a Catalunya i Espanya, sobretot del sector turístic, però també industrial. De fet, Net Craman va portar el projecte de la implantació d’ILJIN, fabricant de components per a les bateries de cotxes, a Mont-roig del Camp, que suposarà una inversió de 300 milions d’euros i la creació de 600 llocs de treball. Però l’elecció de Corea del Sud també està motivada perquè algunes de les empreses espanyoles i de l’Amèrica Llatina a què el despatx ofereix serveis corporatius a Hong Kong (més d’un centenar) ara volen mudar-se a Corea pel clima d’inestabilitat que es viu a l’excolònia britànica. Net Craman va obrir l’oficina de Hong Kong el 2012, aprofitant la fi de la doble imposició amb l’Estat espanyol i cercant un lloc estratègic, sobretot des del punt de vista de la seguretat jurídica per a les empreses. A més, estava prop de la primera oficina, que es va obrir el 2007 a Guangzhou, antiga Canton.

D’altra banda, la implantació a Singapur l’any passat respon a la necessitat d’obrir nous mercats més enllà de la Xina, especialment els vinculats a l’àrea econòmica de l’ASEAN (Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic): Filipines, Malàisia, Singapur, Tailàndia, Vietnam, Brunei, Cambotja, Indonèsia, Laos i Myanmar.

Lamarca explica que l’expansió internacional es financia amb fons propis i que, tot i que tenen propostes, no entra dins dels plans del despatx obrir el capital a altres socis: “Potser ens podria ajudar a créixer més ràpid però el risc de xoc cultural és elevat”, reconeix.

L’aposta de Net Craman pel món corporatiu i l’orientació internacional ve des dels inicis de la firma, l’any 2003, perquè aquest era el perfil dels fundadors i perquè hi havia una oportunitat en el mercat en aquell moment. D’una banda, un creixent interès entre les empreses catalanes per la Xina, sobretot per anar allà a fabricar, i, d’una altra, uns despatxos d’advocats a Catalunya poc internacionalitzats. Lamarca recorda que va ser acompanyant una empresa de Vic del sector del moble que volia comprar el seu proveïdor xinès que van fer la primera incursió. Després han vingut molts més clients d’un ampli espectre de sectors i sobretot de Catalunya, el País Valencià, Navarra i el País Basc. En alguns casos, el contacte ha vingut per la prescripció d’institucions públiques, com ara Acció, a les quals s’adrecen les empreses en una primera instància.

La implantacions productives, amb el pas dels anys, han anat a menys i ara l’interès de les empreses és sobretot comercial, per penetrar en un mercat gegantí.

Facturació
4,2 M€
Treballadors
56
Any de fundació
2003
A més de les delegacions a Àsia, Net Craman té oficines a Barcelona i a Madrid. La firma ha crescut dels tres socis fundadors als cinc actuals. Els 56 treballadors també inclouen els 16 de la consultoria Abaci, que forma part del grup, especialitzada en comptabilitat i finances.
Activitat

Créixer també en perímetre

L’activitat localitzada a Àsia, tot i ser important, suposa una quarta part de la facturació de Net Craman. De fet, a més, de l’expansió exterior, l’altre gran vector de creixement ha estat en el perímetre d’actuació. Al mercantil i el fiscal, s’hi han anat incorporant altres àmbits, sovint per la incorporació de nous socis. Va ser el cas del processal i el compliment normatiu. Ara s’està desenvolupant l’àrea de laboral. La firma ofereix serveis corporatius a empreses sobretot d’una dimensió mitjana i també familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA