Economia

Indemnitzacions rècord de l’assegurança agrària a Catalunya

La companyia estatal Agroseguro, amb 137 milions, duplica les del 2021 i és la més alta en 42 anys

Les indemnitzacions de l’assegurança agrària a Catalunya han arribat al seu màxim històric amb 137 milions. La companyia estatal Agroseguro ha duplicat les indemnitzacions abonades al 2021 i les de l’any passat representen la xifra més elevada dels 42 anys d’història de l’assegurança agrària. Més de 90 milions d’indemnitzacions corresponen als danys provocats per la greu gelada que hi va haver durant els primers dies d’abril i que va afectar seriosament molts cultius de fruita dolça de les comarques de Ponent.

Concretament, Agroseguro ha abonat 115,8 milions a productors assegurats de les comarques de Lleida, principalment de fructicultura i herbacis extensius.

A més a més, les gelades també van ser les principals responsables de l’augment en els danys i indemnitzacions als productors d’ametlla, que han pujat fins als 4,4 milions al 2022, més del doble que la campanya anterior. A continuació, s’hi situen els danys registrats per ramaders assegurats en les diferents línies d’assegurances pecuàries (21,4 milion) i les indemnitzacions a productors d’herbacis extensius (14,1 milions), que gairebé multipliquen per cinc respecte la passada collita a causa de la combinació entre la sequera, les altes temperatures, les onades i els cops de calor que hi va haver durant la primavera i l’estiu. La resta d’indemnitzacions abonades fins arribar a la xifra final corresponen a la vinya (3,7 milions), cítrics, cirera, olivera i hortalisses, entre d’altres.

Per demarcacions, les indemnitzacions abonades als agricultors i ramaders assegurats a Lleida han pujat fins a 115,80 milions, ja que es tracta de la principal zona fructícola de Catalunya i per tant la més afectada per les gelades de l’abril. La resta, se separa entre Barcelona (8,9 milions), Tarragona (7,5 milions) i Girona (5,2 milions). Més del 96% dels pagaments ja s’han fet i per tant se superen els 132 milions abonats.

L’alta sinistralitat i indemnitzacions abonades per Agroseguro, confirmarien segons la companyia, els greus efectes del canvi climàtic i la necessitat de contractar una assegurança agrària per garantir el futur de les explotacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona