Economia

Onada de vagues de cara a la setmana vinent

Hi estan convocats educadors, sanitaris, taxistes i empleats d’empreses privades

La setmana vinent s’anuncia amb un ventall de vagues en molts sectors. Entre els públics, el de l’educació, la sanitat o els taxistes, i pel que fa a les empreses privades, algunes plantilles també han convocat aturades com a protesta per les condicions laborals o defensant el manteniment dels llocs de treball.

Les convocatòries es van ampliant a mesura que s’hi uneixen diferents col·lectius. Així, per exemple, el sindicat de professors de secundària ASPEPC-SPS ha decidit cridar a la vaga els docents dimecres 25 i dijous 26, coincidint amb la convocada per USTEC fa un mes, una crida que persisteix malgrat alguns avenços en les negociacions. Els professors de secundària van criticar en un comunicat la convocatòria unilateral per part d’USTEC, però, en vista de la “nul·la voluntat negociadora” del Departament d’Educació, s’han afegit a la protesta de dimecres amb punts reivindicatius que no esmenten els altres sindicats.

D’altra banda, a partir de dimarts i fins dijous hi haurà vagues sanitàries. L’organització Infermeres de Catalunya s’ha sumat a la convocatòria de la Intersindical per a dimarts i dimecres. Aquest últim dia s’engega la del sindicat majoritari Metges de Catalunya, que, junt amb la Taula Sindical de Catalunya, s’allargarà fins dijous. Val a dir que Metges de Catalunya ha convocat una segona vaga per als dies 1, 2 i 3 de febrer. A la queixa per la precarietat del sector s’hi va sumar ahir el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), que va denunciar la “crisi” del sistema sanitari, en què els professionals es troben “al límit” per l’augment de les necessitats assistencials.

Un altre servei públic en lluita són els taxistes, que s’aturaran quatre hores a la Gran Via de Barcelona, convocats per Élite Taxi. El seu portaveu, Tito Álvarez, va explicar ahir que es tracta de “l’últim avís” perquè s’elimini el sistema de tarifes dinàmiques d’operadors com Free Now i la circulació de VTC que no compleixen la legalitat. Finalment, els treballadors d’Euroestrellas a Badalona faran vaga de dimecres a divendres per la millora de les condicions, i a partir del 31 n’hi haurà al centre logístic d’Amazon a Martorelles, que està en procés de tancament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA