Economia

economia

La tèxtil Nylstar de Blanes presenta concurs de creditors

L’empresa acomiadarà la totalitat de la plantilla de 80 treballadors després que ja va aturar tota l’activitat a finals d’any

El comitè demana la intervenció del govern de la Generalitat

L’empresa tèxtil Nylstar de Blanes ha presentat un concurs de creditors per liquidar la companyia i acomiadar els 80 treballadors de la plantilla. L’accionista ho ha comunicat avui al comitè però el jutjat mercantil que ja ha nomenat un administrador concursal per tirar endavant l’ERO d’extinció i posar a la venda la unitat productiva, segons informa ACN. El tancament ha agafat per sorpresa la plantilla tot i que fa setmanes que la situació anava a pitjor des que es va paralitzar l’activitat a finals de l’any i els treballadors no han cobrat la nòmina de gener –Nylstar va presentar un ERO per acomiadar 24 empleats fa poc però l’expedient va ser retirat a darrera hora. De fet, tot l’any 2022 la plantilla ja va estar afectada per un ERO temporal i al novembre s’aturava del tot la producció de fil, en part pel sobrecost de 2,2 milions que suposava a la companyia l’encariment de l’energia. Segons el comitè, 40 tones de teixit que eren a la fàbrica es van traslladar a un magatzem de Canet i l’empresa va canviar de nom amb tota la maquinària aturada.

La direcció de la fàbrica ha reunit avui el comitè format pels sindicats CC.OO, UGT i Domum Laboral i els ha comunicat el tancament de la companyia. Va ser el passat 18 de gener quan l’empresa va presentar el concurs voluntari de creditors al jutjat mercantil.

El president del comitè d’empresa, Xavier Cherino, diu que la plantilla vol “fer força” per intentar salvar l’activitat i reclama a la Generalitat que hi intervingui tot recordant que l’empresa acumula deutes amb l’administració relatius a crèdits que no ha pogut tornar. “Gestionada correctament, l’empresa pot ser viable; ens resistim que pugui acabar convertint-se en un actiu especulatiu”, conclou Cherino.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA