Economia

El mar centra el nou llibre del xef Enric Herce

‘Deliciós mar. Receptes i històries de la Mediterrània’ es presentarà a Palamós

Un llibre per cuinar, però, sobretot, per llegir. El xef i escriptor Enric Herce presentarà dijous a l’Espai del Peix de Palamós (18.00 hores) el seu darrer llibre, Deliciós mar. Receptes i històries de la Mediterrània (ed. Cossetània), en el qual a banda de recollir més de cinquanta receptes amb els productes del mar com a protagonistes fa un “retrat general del paisatge marítim” al qual Herce se sent íntimament lligat. Des del peix de roca més proper fins als grans peixos de mars llunyans, el cuiner de Sant Feliu de Guíxols reflexiona i transmet el seu respecte per aquests éssers vius i per un mar que “no és infinit”. En aquest sentit, per exemple, es mostra partidari de les piscifactories com una “solució molt notable per protegir i preservar la riquesa del territori”, com també destaca el seu respecte davant el peix a l’hora d’especejar-lo. Un acte, aquest de l’especejament, que el xef relata com si es tractés d’un moment únic i en el qual no deixa de fer referència al seu pare, el xef Esteve Herce. “Aquest llibre també és un petit homenatge al meu pare”, explica l’autor, que l’esmenta en més d’una ocasió al llarg del llibre i també li dedica la fotografia de la contracoberta. Enric Herce, que ja té sis llibres publicats, és l’autor també de totes les fotografies que apareixen al llibre –a excepció de la coberta– i que, segons assenyala, són totes fetes “sense artificis”. Així, per exemple, aquelles que il·lustren les receptes són totes de plats a punt de ser menjats.

Després de fer-ho a l’Espai del Peix, el nou llibre serà presentat el 27 de febrer a la llibreria Alibri de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Joan Gaspart, condemnat a pagar 579.000 euros per la fallida d’Husa

barcelona

Caixa d’Enginyers vol ser referent en banca cooperativa a Europa

barcelona
eurocambra

El Parlament Europeu exigeix a les aerolínies que no cobrin per l’equipatge de mà

barcelona

La UGT denuncia patronals agràries per no aplicar l’SMI a les taules salarials

BARCELONA

Arriba la setmana de la Moda a l’Espai Gironès

GIRONA

Alerta per les pèrdues en el cultiu d’oliva

Barcelona
FORMACiÓ

Girona amplia les accions formatives per acostar les TIC a la ciutadania

GIRONA
economia

L’atur registra la xifra més baixa dels últims 16 setembres

barcelona
ECONOMIA

Segon mandat de Fàbrega a la Cambra de Comerç

GIRONA