Economia

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Bielorússia restringeix l’entrada de camions polonesos al seu territori

La mesura és la resposta al tancament del punt fronterer de Bobrowniki que va decidir Polònia la setmana passada

Bielorússia ha restringit aquest divendres l’entrada de camions i tractors polonesos en resposta al tancament del principal pas fronterer entre tots dos països, anunciat la setmana passada per Varsòvia. “La decisió es pren en resposta al tancament el passat 10 de febrer per la part polonesa del punt fronterer de Bobrowniki”, assenyala un comunicat del Consell de Ministres bielorús. Per part seva, el Ministeri d’Exteriors del país va indicar que havia citat a l’ambaixador polonès per a comunicar-li aquesta mesura.

“El diplomàtic polonès va ser informat en clau civilitzada sobre les mesures de resposta de la part bielorussa”, ha assenyalat fonts del ministeri d’Exteriors bielorús.

Segons Minsk, tota la responsabilitat per la deterioració de les condicions de treball dels transportistes recau plenament en el govern de Varsòvia.

Bielorússia també va indicar que disminuiria el nombre de diplomàtics polonesos en el Consolat general d’aquest país en Grodno.

Així mateix, l’exrepública soviètica va advertir que es reservava el dret a “mesures més serioses” per a protegir els seus interessos nacionals.

Bielorússia va anunciar aquesta setmana que respondria al tancament de llocs fronterers per part de Polònia i Lituània, que va qualificar de “provocació econòmica”.

“S’han pres decisions. Respondrem suaument al principi. Si no entenen, endurirem la nostra postura. Tenim suficient influència”, va dir el líder bielorús, Alexandr Lukashenko.

Les declaracions de Lukashenko es van produir després que el Comitè Estatal Fronterer de Bielorússia denunciés aquest dijous que Lituània va detenir unilateralment la cooperació per a garantir el flux ininterromput de transport a través de la frontera comuna.

La mesura lituana es va sumar a la decisió de Polònia de la setmana passada de suspendre el trànsit de mercaderies a través de la frontera amb Bielorússia i el tancament del principal pas entre tots dos països a causa de “raons de seguretat”.

Es tracta del lloc de Bobrowniki, l’únic que permetia el pas de mercaderies després del tancament el novembre de 2021 del pas de Kuznice, a causa de la crisi migratòria entre tots dos països.

Amb aquesta mesura, només romandran oberts els punts fronterers de Terespol i Kukuryki-Koroszczyn, en els quals es permet l’encreuament de vehicles particulars o persones a peu, però no de camions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona