Economia

estat espanyol

Reclamen a la banca que remuneri millor els dipòsits

Asufin recorda que la pujada de tipus del BCE ha incrementat el marge de benefici de les entitats bancàries i avisa que Espanya està a la cua d’Europa

L’Associació d’Usuaris Financers (Asufin) ha reclamat aquest dilluns a les entitats bancàries que facin un esforç per incrementar la remuneració que ofereixen pels seus dipòsits i comptes d’estalvi.

Segons ha denunciat en un comunicat, la pujada dels tipus d’interès fixada darrerament pel Banc Central Europeu ha augmentat els marges de benefici dels bancs, que haurien de premiar també als seus usuaris. “El contrari genera desconfiança entre els clients, en un context d’alta concentració bancària i escassa competència”, lamenta la presidenta de l’entitat, Patricia Suárez.

En aquest sentit, Suárez recorda que el sector s’ha beneficiat de cinc pujades de tipus consecutives, que han col·locat el preu dels diners per sobre del 3%.

Segons ha recollit Asufin, només algunes entitats petites, que operen en entorn en línia o són estrangeres estan oferint avui productes correctament remunerats. En aquest sentit, asseguren que Espanya es troba avui a la cua en remuneració de passiu. “El tipus mitjà d’interès en noves operacions es va situar el mes de desembre passat a la zona euro a l’1,44%, a Alemanya a l’1,56%; a Itàlia al 2,07%, i a França al 2,29%. Davant tots ells, Espanya anota un 0,64%”, avisen.

“Els marges s’eixamplen cada cop més”, apunta l’associació, que demana un moviment al mercat per remunerar el passiu dels seus clients. Segons Asufin, de moment no es prioritzen ni publiciten dipòsits amb una bona remuneració. Tanmateix, lamenten que el millor dipòsit detectat al mercat espanyol l’ofereixi una entitat amb seu central a França, el Renault Bank.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA