Economia

Llum verd per adjudicar a Goodman l’espai de Nissan

El Consorci de la Zona Franca desbloqueja la reindustrialització de la zona amb la cessió de la gestió a l’operador logístic

En una part dels terrenys el grup D-Hub fabricarà vehicles elèctrics

Llum verd definitiu per adjudicar la gestió d’uns 500.000 metres dels antics terrenys de Nissan a la Zona Franca a l’operador logístic australià Goodman, l’única empresa que s’havia presentat a la licitació en aliança amb D-Hub. El Consorci de la Zona Franca, propietari dels terrenys, va fer pública ahir la decisió a través d’un comunicat, tancant un llarg procés de negociacions que va començar quan Nissan va marxar el desembre del 2021.

L’adjudicació arriba amb mesos de retard després de tancar-se un acord entre Goodman, que és el soci logístic, i D-Hub, un grup d’empreses liderat per QEV Technologies i BTech, que són les que garanteixen la continuïtat de l’activitat industrial amb la fabricació de vehicles elèctrics. Els dos compartiran l’espai, a més, amb el fabricant de motos elèctriques Silence, que ja està operatiu des de l’any passat, i amb el centre tècnic de Nissan, on treballen 287 persones.

Amb aquesta última adjudicació culmina la licitació de la totalitat de projectes per reindustrialitzar els terrenys de l’automobilística japonesa, de la qual depenen 1.300 treballadors que fa més d’un any que esperen una alternativa que els permeti reprendre l’activitat laboral.

Els sindicats i el comitè d’empresa, que han tingut un pes important en el procés, com també l’han tingut la Generalitat i el govern espanyol, han demanat “accelerar i maximitzar” les contractacions per “recuperar el temps perdut”.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va destacar que l’adjudicació dels antics terrenys de Nissan suposa “un pas importantíssim en el procés de reindustrialització” que permetrà “cobrir els llocs de treball”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA