Economia

La ciutat de Girona té 387 empreses més que fa dos anys, sobretot comerços

En aquest mateix període, l’atur ha baixat en un 1 %

Al desembre es va arribar al rècord en un final d’any de 81.512 persones donades d’alta a la Seguretat Social

La ciutat de Girona ha crescut en 387 noves empreses en els darrers dos anys. El 2022 se’n van constituir 300 i se’n van dissoldre 106 (el saldo va ser 194 en positiu) i l’any anterior la diferència va ser de 193, també en positiu. La major part de les noves activitats estan vinculades sobretot al sector comercial i de serveis, segons el balanç de mandat que han fet avui la tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament, Maria Àngels Planas, i la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes.

També en clau positiva, han explicat que al desembre hi havia 4.620 persones aturades a la ciutat de Girona, un 1,7 % menys que el novembre i un 1 % menys respecte al 2021; i que el desembre es va registrar un nou rècord històric d’afiliacions a la Seguretat Social, amb 81.512, un 4,98 % més en comparació amb el desembre del 2021. Es tracta de la xifra més gran assolida en la història de la ciutat a finals d’any, van assegurar.

“Tenim una economia que en termes generals a Girona funciona, i que està sent motor de dinamització econòmica de la ciutat i del nostre entorn territorial, àrea urbana i demarcació”, ha manifestat Glòria Plana, que hi ha afegit: “Això és fruit del treball constant i rigorós portat a terme de manera concertada amb el sector privat; també han sigut importants les mesures que hem pres des de l’Ajuntament, per ajudar als negocis que ho han estat passant malament i per enfortir els sectors de creixement”.

Queixes pel finançament

“Estem arribant en un moment en el qual veiem que cada vegada se’ns escanya més econòmicament i burocràticament, i estem desesperats” s’ha queixat Planas, que ha posat d’exemple els 4 milions d’euros que l’Ajuntament de Girona ha passat d’ingressar anualment 4 milions d’euros en plusvàlues a ingressar-ne 2,2, a causa d’un canvi legislatiu que ha fet l’Estat que no s’ha compensat. “Estem arribant a una situació insostenible, no només a Girona, sinó a tots els ajuntaments; cal que l’Estat, que és qui legisla, prengui mesures per millorar el finançament, i per agilitzar tota la tramitació administrativa”, ha demanat la regidora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona