Economia

CCOO i UGT fan una valoració “positiva” de la reforma de les pensions

Adverteixen que analitzaran els detalls per comprovar que compleix amb els acords negociats amb els agents socials

Govern i agents socials continuaran les negociacions dilluns

Els sindicats CCOO y UGT han fet una valoració “positiva” de la reforma de pensiones plantejada pel govern central, tot i que han advertit que analitzaran amb deteniment el contingut de la proposta per assegurar-se que respecta els acords negociats amb els agents socials.

Els dos sindicats han fet públic un comunicat conjunt en que mostren explícitament el seu suport a la “orientació” de la reforma en el sentit de que cal reforçar els ingressos del sistema amb mesures com l’increment de les bases de cotització, el reforç del mecanisme d’equitat intergeneracional o la creació d’una quota de solidaritat per als salaris més alts. Totes aquestes mesures representen, en opinió d’UGT i CCOO, un pas important cap a “un sistema de cotització per ingressos reals”, que es dona per primer cop a la Seguretat Social.

Pel que fa a la possibilitat que en els pròxims 20 anys es pugui calcular la pensió en funció dels últims 25 anys de cotització, com passa actualment, o bé ampliar-los fins als 29 anys, podent eliminar els dos anys pitjors, els sindicats consideren que és una mesura que “és una mesura que millora l’expectativa de pensió” de les carreres més inestables. Ara bé, demana concretar detalls respecto a les mesures per reduir la bretxa de gènere, perquè tot i veure avenços, encara “presenta carències en la seva definició”.

El govern espanyol i els agents socials continuaran dilluns la negociació sobre la reforma de les pensions després que el Ministeri de Seguretat Social els l’hagi presentat en una trobada aquest divendres. Fonts del Ministeri han explicat que la reunió ha estat “molt productiva” i han defensat que la proposta “garanteix la sostenibilitat del sistema”. El vicesecretari general de Política Sindical de la UGT, Fernando Luján, ha assegurat a la sortida de la reunió amb el govern que no acceptaran cap mesura “que suposi una retallada de les pensions”.

Per la seva part, el president del govern, Pedro Sánchez ha dit que la reforma “compleix les fites i els objectius” marcats per Brussel·les per obtenir els fons europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona