Economia

Barcelona acull un congrés internacional sobre economia feminista

La trobada, que comptarà amb participants de més de 50 països, se centrarà en les desigualtats de gènere provocades per la revolució digital

Barcelona acollirà aquesta setmana, entre dijous i dissabte, un congrés d’economia feminista que comptarà amb la participació de més de 400 persones de 50 països diferents. Organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i per l’ajuntament de Barcelona, reunirà noms destacats de l’economia feminista com l’activista argentina Flora Partenio, membre de la Xarxa de Feministes del Sud Global, Yayo Herrero, antropòloga, professora i activista ecofeminista, Tiziana Terranova, professora de la Universitat de Nàpols experta en l’impacte de la tecnologia en la societat i Catherine D’Ignazio, professora de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts.

Com ha recordat la UOC en un comunicat, la pandèmia ha accelerat la revolució digital i “les anàlisis sobre el vincle entre la digitalització i la igualtat de gènere apunten a una reproducció, si no increment, de les desigualtats de gènere en l’economia digital”. És aquí, apunta la universitat, on sorgeixen preguntes com ara si les plataformes digitals mitiguen les desigualtats de gènere o se n’aprofiten, què poden aportar les economies feministes contra l’explotació dels recursos naturals o la insostenibilitat lligada al canvi climàtic o com és possible incorporar la perspectiva de gènere a la política fiscal. Aquestes i moltes altres qüestions es debatran entre el 16 i el 18 de març a la Nau Bostik de Barcelona.

El congrés se centrarà aquest any en la dimensió digital de l’economia feminista. Tot i ser la primera vegada que se celebra a la capital catalana, es tracta de la vuitena edició d’unes jornades que ja s’han fet en ciutats com València, Bilbao o Madrid. La trobada és un referent en els estudis d’economia feminista de l’Estat espanyol, tot i que ha fet un salt amb la consolidació de participants de Llatinoamèrica i d’altres països d’arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona