Economia

ECONOMIA

Fortes caigudes als mercats borsaris per por a un contagi després de la fallida del Silicon Valley Bank

Les borses d’arreu del món han obert amb caigudes mitjanes del 2,5%, amb l’Ibex-35 retrocedint més d’un 3%

La fallida del Silicon Valley Bank i la posterior intervenció de l’entitat divendres per part dels reguladors dels EUA, ha fet trontollar avui dilluns els mercats borsaris per temor a un contagi, agreujat pel fet que aquest matí un altre banc nord-americà, First Republic Bank, amb un model de negoci similar al Silicon Valley Bank, ha caigut un 60%. Les borses d’arreu del món han obert amb caigudes mitjanes del 2,5%, amb l’Ibex-35 retrocedint més d’un 3%.

A Europa la caiguda del sector bancari ha sigut generalitzada. Així, el Banc Sabadell ha perdut gairebé un 10%, Caixa Bank un 7% i altres bancs europeus com Deutsche Bank, BBVA, Santander, BMP, Finecobank, Unicaja i Bankintern també han registrat una baixada de vora el 7%. La davallada ha estat especialment important en bancs alemanys com Commerzbank i Bawag Group, que han caigut un 12%. Aquestes caigudes es produeixen després del daltabaix que hi va haver divendres provocat per la inestabilitat. Llavors el sector bancari europeu va patir desvaloritzacions borsàries agregades de 40.000 milions d’euros entre els principals bancs europeus i una baixada del 4,5% de l’índex de referència del sector.

Tot i que la fallida del Silicon Valley Bank és la més important d’un banc dels EUA des de la caiguda de Lehmann Brothers el 2008, el govern nord-americà ha garantit que els dipositants tenen els diners assegurats.

Paral·lelament, el Banc d’Anglaterra ha informat que el grup HSBC ha adquirit la divisió britànica del Silicon Valley Bank per estabilitzar la situació i assegurar la prestació de serveis bancaris. “Cal minimitzar la disrupció al sector tecnològic del Regne Unit i reforçar la confiança en el sistema financer”, ha remarcat. Com ja va fer el govern nord-americà, el tresor britànic ha assegurat que els diners dels inversors estan segurs i que els clients no notaran cap canvi en l’operativa de l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona