Economia

Alemanya vol expedientar països per dèficit massa alt aquest any

És partidària d’aplicar ja les normes fiscals anteriors, suspeses quatre anys per la pandèmia i lal guerra

Alemanya vol que la Comissió Europea obri expedients als països amb massa dèficit aquest any i que s’apliquin les normes fiscals actuals si no s’ha acordat reformar-les, quan tornin a activar-se l’any que ve.

El ministre de Finances alemany, Christian Lindner, ha defensat aquesta posició a la reunió de ministres d’Economia i Finances de l’eurozona (Eurogrup), en què es debaten les orientacions de la Comissió fetes públiques la setmana passada, que insten a reduir el deute i el dèficit i a preparar el retorn a les normes fiscals.

Les directrius pretenen incorporar elements de la reforma del Pacte d’Estabilitat, com l’elaboració de mesures fiscals a mitjà termini diferenciades entre els països, i plantegen que el 2024 torni a expedientar-se als països que tinguin un dèficit públic superior al 3% del PIB, així com el relatiu al deute (60 % del PIB).

El ministre alemany, Lindner, però, ha defensat obrir expedients per excés de dèficit aquest mateix any, segons ha publicat la premsa alemanya i ha recollit EFE. També ha afirmat que el fet que la Comissió hagi confirmat el retorn a les regles de disciplina fiscal europees l’any 2024, -suspeses quatre anys suspeses per la pandèmia i la guerra- és un “signe de normalització econòmica” i ha defensat la seva aplicació mentre no es trobin regles noves. Els Països Baixos també estan d’acord amb aquesta posició.

En canvi, la vicepresidenta i ministra d’Economia espanyola, Nadia Calviño, ha defensat la necessitat d’aplicar “un règim transitori” fins a l’entrada en vigor de les noves regles i ha rebutjat que s’obrin expedients per dèficit excessiu enguany. També s’ha mostrat crític el ministre de Finances francès, Bruno Le Maire, que ha insistit que les regles fiscals vigents no són “adequades” a un escenari com l’actual, amb deutes molt més grans que abans dels estats membres. Per això, ha defensat la urgència d’avançar en la reforma per a tenir unes normes noves i “realistes” com més aviat millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona