Economia

Innovació catalana per detectar de forma immediata la sèpsia

Loop Diagnostics traurà aquest any al mercat un test ràpid que vol reduir la mortalitat en un 15%

Que una infecció desencadeni una reacció extrema del cos és una emergència mèdica que ha de ser tractada de forma immediata. El problema és que massa cops es triga a diagnosticar la sèpsia. És per això que la start-up catalana Loop Diagnostics fa temps que treballa en un test ràpid que permetrà diagnosticar la sèpsia a partir de la primera hora de la infecció. Aquest any vol treure al mercat aquesta innovació mèdica amb segell català i, com informa l’ACN, per poder fabricar el test a gran escala ha iniciat una ronda de finançament oberta al públic a través de la plataforma d’inversió especialitzada en biomedicina Capital Cell. Espera captar 500.000 euros, ja que la inversió necessària és de 3 milions i 2,25 ja els ha aconseguit dels fons Next Generation. L’empresa Cardiolink, dedicada a la distribució d’implants i dispositius mèdics, aporta els 250.000 euros restants.

Loop Diagnostics va néixer a Barcelona el 2018 de la mà d’Enrique Hernández, sorià llicenciat en Biotecnologia per la Universitat de Lleida, i Eduard Guerrero, farmacèutic i veí de Fondarella, al Pla d’Urgell. Els emprenedors asseguren que el test que han desenvolupat reduirà la mortalitat en un 15%, ja que permet diagnosticar la infecció de la sang quan aquesta encara es troba en una fase primerenca i obtenir els resultats en un màxim de tres hores, és a dir 10 vegades més ràpid si es compara amb els test actuals d’hemocultius. La firma també estima que les estades hospitalàries es poden reduir de dos a cinc dies i l’ús d’antibiòtics, en un 30%.

Loop Diagnostics ja compta amb la xarxa de producció i distribució necessària per comercialitzar la seva innovació i calcula que només a l’Estat hi ha un mercat possible d’1,75 milions de tests de sèpsia a l’any. A mitjà termini, la companyia es planteja entrar al mercat internacional, començant per França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona