Economia

AstraZeneca contractarà 1.000 persones en cinc anys

Treballaran al nou ‘hub’ especialitzat en malalties rares

La multinacional farmacèutica AstraZeneca contractarà 1.000 persones en els pròxims cinc anys al nou hub que obrirà a Barcelona, informa l’agència ACN. Les noves xifres multipliquen per deu les anunciades quan la companyia va anunciar el projecte, a començaments de l’any passat. La firma va explicar al mes de març del 2022 que instal·laria a Catalunya un centre de desenvolupament de fàrmacs de nova generació per tractar malalties rares. Llavors va avançar que el projecte suposaria la creació de fins a 100 llocs de treball especialitzats en R+D en els pròxims dos anys. La companyia obrirà aquest nou ‘hub’ a través de l’empresa del grup Alexion, especialitzada en malalties minoritàries. Demà presentarà el nou ‘hub’ en un acte a la Torre Glòries de Barcelona.

Quan va presentar el projecte, la companyia farmacèutica va recordar que d’un total de gairebé 7.000 malalties rares, al voltant d’un 95% no disposen de cap tractament. És per això que el seu objectiu és convertir les noves instal·lacions de Barcelona en “un dels majors centres d’excel·lència clínica i d’innovació per aquest tipus de malalties a Europa”, segons va explicar el vicepresident del ‘hub’, Gonzalo de Miquel. Per al directiu, “Barcelona s’està convertint en una de les ciutats més vibrants d’Europa en el sector de la salut, motiu pel qual és una ubicació ideal per explorar i desenvolupar noves opcions terapèutiques que canviïn la vida dels pacients que pateixen malalties rares”. Amb seu a Cambridge, AstraZeneca opera actualment en més de 100 països. La companyia anglosueca va adquirir l’any 2021 l’empresa Alexion Pharmaceuticals, amb seu a Massachusetts (Boston) especialitzada en malalties minoritàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA