Economia

Els funcionaris de presons trenquen negociacions amb Justícia i anuncien mobilitzacions

Els sindicats convoquen concentracions per aquest dijous a les 12h als centres penitenciaris

Reclamen al departament que concreti l’increment de la plantilla

Els sindicats de presons han trencat les negociacions amb el departament de Justícia i han anunciat mobilitzacions, que començarà aquest dijous amb concentracions a les 12h del migdia davant les diferents centres penitenciaris per exigir les millores en seguretat davant les agressions d’interns i l’increment de la plantilla. L’anunci de mobilitzacions arriba després que aquest dimarts a la nit centenars de treballadors ocupessin el vestíbul de Brians 2, , a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), i també el despatx del director, on han passat la nit una vintena de persones, que han allargat la protesta durant aquest dimecres a la tarda. Aquestes tancades al despatx de direcció s’ha repetit en d’altres centres, com el de Puig de les Bases, el CP Ponent i del CP Dones, segons han fet públic el sindicats a través de Twitter .

Els sindicats de presons UGT, CCOO, Acaip, CATAC, Intersindical i Csif han denunciat en un comunicat conjunt que aquest dimarts a la nit la conselleria de Justícia els va traslladar una proposta d’acord amb “inconcrecions que donaven al text poca credibilitat”.

Segons els sindicats, les exigències dels sindicats se centren en dues reivindicacions. La primera, seria la implementació de mesures urgents orientades a disminuir els incidents dels centres, que els sindicats consideren que la conselleria “s’ha mostrat obert a implement les mesures, com regular l’ús dels aerosols d’acció adequada, la creació de cel·les especials per interns de gran perillositat o la revisió dels protocols de seguretat”.

La segona exigència, que qualifiquen de “línia vermella” és la concreció d’un “increment de plantilla net” a través de les properes “tres ofertes públiques d’ocupació”. Segons els sindicats, Justícia s’ha “negat a concretar cap quantia d’increment de personal, cosa que fa impossible arribar a un acord.”

Els sindicats demanen al departament de Justícia que presentin una nova proposta “acceptable” per “evitar un conflicte” que consideren “obert”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA