Economia

ESTAT FRANCÈS

Els sindicats demanen mediació en la desena jornada de protestes per la reforma de les pensions

Laurent Berger, líder de la Confederació Francesa Democràtica del Treball (CFDT), el principal sindicat del país, ha insistit que cal “trobar una sortida, un apaivagament”

Hi ha previstes almenys 150 mobilitzacions arreu del territori amb un dispositiu policial “sense precedents”, segons va anunciar ahir dilluns el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin

L’Estat francès viu avui dimarts la desena jornada de vaga i mobilitzacions en gairebé dos mesos i mig en protesta per la polèmica reforma de les pensions, una aturada convocada unànimement per tots els sindicats que ha començat amb les declaracions del líder de la Confederació Francesa Democràtica del Treball (CFDT), el principal sindicat del país, Laurent Berger, que, en una entrevista a ‘France Inter’, ha demanat posar en suspens l’endarreriment de la jubilació als 64 anys durant un mes o un mes i mig per buscar i iniciar un procés de mediació perquè el govern i els sindicats puguin asseure’s per negociar. “Hem de trobar una sortida, un apaivagament”, ha insistit Berger, segons recull ‘Le Figaro’, i ha afegit que cal nomenar dos o tres mediadors. El secretari general de la CFDT, però, ha insistit que no s’asseuran amb l’executiu, com ha proposat el president Emmanuel Macron, si es veta parlar de la reforma de les pensions, segons l’agència Efe.

Les manifestacions en contra de la reforma tornaran avui arreu del país en un dia en el qual n’hi ha previstes almenys 150 i s’espera que més persones i més joves participin a les protestes, segons publiquen ‘Le Monde’ i ‘France 24’. El ministre de l’Interior francès, Gérald Darmanin, va anunciar ahir dilluns el desplegament d’un “dispositiu de seguretat sense precedents” amb 13.000 policies i gendarmes, dels quals 5.500 seran a París i va alertar de la possible arribada a la capital francesa de “més de mil elements radicals, alguns dels quals vinguts de l’estranger”. Per la seva banda, Berger ha condemnat “sense ambigüitats” la violència que es va viure a les manifestacions de dijous passat a ciutats com París Rennes, Nantes o Bordeus i ha posat èmfasi en el fet que la violència “oculta aquesta formidable mobilització que en la major part dels casos és pacífica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona