Economia

economia

Unió de Pagesos es mobilitza per exigir accions contra la sequera

Unió de Pagesos va anunciar ahir diverses tractorades de protesta, les primeres avui mateix, i una segona tongada el 16 de maig, per reclamar mesures “urgents” per fer front a la situació dels pagesos i reivindicar “la importància d’aquest sector com a motor econòmic del país”. El sindicat va argumentar que inicia aquest procés de mobilitzacions per exigir una resposta al govern de l’Estat davant de la “gravíssima situació” que afronta la pagesia, afectada per l’episodi de sequera que posa en risc la continuïtat de moltíssimes explotacions agràries.

Aquesta situació, segons va denunciar Unió de Pagesos en una roda de premsa, s’ha agreujat per les mesures preses a destemps per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), a la qual Unió de Pagesos responsabilitza de les actuals restriccions de reg, tant a la conca del Segre com a la part baixa de l’Ebre, per “la manca de planificació i la improvisació” amb què ha actuat. Les tractorades d’avui al matí a Lleida, Tarragona, Girona i Vic confluiran davant de les respectives delegacions del govern de l’Estat, per reclamar ajuts directes.

Davant d’aquesta realitat, el sindicat agrari considera imprescindible que la CHE clarifiqui quina és la situació i informi de la gestió que ha dut a terme dels recursos hídrics de la conca de l’Ebre i dels diversos sistemes que la integren, i, si escau, que l’administració general de l’Estat assumeixi les responsabilitats que se’n derivin.

El sindicat ja va fer arribar a l’abril al govern de l’Estat, a través de la seva coordinadora estatal Unió d’Unions, un paquet de mesures per atendre la delicada situació de la pagesia de Catalunya i de la resta de l’Estat afectada greument pel llarg episodi de sequera. Unió de Pagesos denuncia que a hores d’ara la resposta per part de l’Estat ha estat nul·la. I és per aquest motiu que el consell nacional del sindicat ha decidit passar a l’acció reivindicativa al carrer i posar en evidència la gestió de la CHE i demanar-li les responsabilitats corresponents.

La mobilització d’avui serà a Lleida, Tarragona, Girona i Vic. A banda de reclamar mesures contra la sequera, exigiran que se simplifiqui la burocràcia que implica el quadern digital d’explotació. La mobilització del 16 de maig serà una tractorada des de Catalunya fins a la seu de la CHE a Saragossa.

Entre les mesures que el sindicat demana a l’Estat hi ha ajuts econòmics, millores fiscals i socials, i obres d’emergència per facilitar aigua que asseguri els abastaments imprescindibles per a la supervivència del bestiar i de les plantacions de conreus llenyosos.

En la roda d’ahir al matí hi van intervenir Joan Caball, coordinador nacional; Jaume Pedrós, responsable de regadius; Josep Sellart, coordinador territorial de la Plana de Lleida, i Nèstor Serra, coordinador comarcal del Segrià.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2286686-unio-de-pagesos-es-mobilitza-per-exigir-a-l-estat-accions-contra-la-sequera.html

2286686



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida