Economia

economia

Barcelona, epicentre de la indústria dels videojocs i els eSports

La capital catalana comptarà amb el centre més gran del sud d’Europa per competir en el camp de l’entreteniment digital

Barcelona comptarà amb el centre més gran del sud d’Europa per competir en videojocs i esports en línia (eSports) gràcies a l’ampliació del projecte de BIG C Barcelona, un centre d’alt rendiment en l’àmbit de l’entreteniment digital situat al 22@. L’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, Acció, que ha donat suport al projecte, ha anunciat que el nou espai sumarà més de 7.000 metres quadrats de superfície i s’inaugurà al mes de juny. Tindrà espais dedicats a la competició i també altres equipaments esportius centrats en l’entrenament i el descans dirigits als professionals d’aquest àmbit, incloent-hi els jugadors, però també àrbitres, fisioterapeutes o entrenadors.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, assegura que aquesta projecte és “un nou exemple d’èxit que situa Catalunya, i Barcelona en particular, com un hub de primer nivell en l’àmbit dels videojocs i de l’entreteniment digital, un sector que ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys”. Per Torrent, es tracta d’una indústria “amb un elevat potencial per a l’atracció de talent qualificat i que combina a la perfecció elements clau de la nostra economia, com són la tecnologia, la innovació i la creativitat, que resulten tractors per a la resta del nostre teixit empresarial”.

El fundador i CEO de BIG C, Jean-Sébastien Ventura, ha destacat que “els videojocs són una de les indústries més potents del món, motor de transformació econòmica” i que “Barcelona disposarà d’un centre d’atenció internacional d’innovació i nous formats en una ubicació tan emblemàtica com el 22@”. El BIG C es va inaugurar a la capital catalana al 2019 i fins ara comptava amb una superfície de 1.900 metres quadrats. El nou centre tindrà diverses instal·lacions dedicades a l’entreteniment digital que inclouran espais per a l’aprenentatge i la formació i impulsarà activitats dirigides al públic infantil.

Segons un estudi d’Acció, Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs. En els últims cinc anys, ha captat 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona