Economia

La japonesa Yaskawa instal·la a Viladecans un dels seus principals tallers a Europa

El grup especialitzat en robòtica ha invertit 3 milions en una nau de 3.500 metres quadrats

La plantilla actual, de 40 treballadors, s’ampliarà gràcies al desenvolupament de nous dispositius

El grup japonès Yaskawa acaba d’estrenar les seves noves instal·lacions a Viladecans (Baix Llobregat), on ha ubicat un dels tallers més grans dels que té a Europa. La firma, pionera en robòtica i automatització industrial, ha invertit 3 milions d’euros en una nau de 3.500 metres quadrats.

Aquest espai triplica la superfície que Yaskawa ocupava al municipi veí de Gavà. “Teníem molt clar que sí o sí ens volíem quedar a Catalunya, on hi som des de 1997”, ha assegurat el responsable de Yaskawa Ibérica, Laurent Bodin, que ha valorat que Viladecans ofereix “la capacitat necessària” per desplegar el pla de creixement de l’empresa, informa l’ACN. L’ambició de Yaskawa Ibérica és passar dels actuals 15 milions de facturació a assolir els 30 milions el 2027.

Les noves instal·lacions de Yaskawa s’han situat en l’antiga nau d’un grup de components d’automoció, ja que, per la seva expansió, la multinacional feia curt amb l’espai que ocupava a Gavà, que només disposava de mil metres quadrats.

De la nau actual, el taller ocuparà 2.600 quadrats, fet que el situa com un dels més grans de la companyia. La resta de l’espai es destina a oficines de desenvolupament, departaments comercials i aules de formació.

Bodin ha apuntat que l’objectiu era quedar-se a Catalunya per poder “consolidar la relació ja establerta amb els clients catalans”. La proximitat amb Barcelona i amb l’Aeroport del Prat han estat altres punts a favor de la nova ubicació, a més de la possibilitat de mantenir els empleats. Per Bodin, la nova planta també ofereix més comoditat a la plantilla.

Yaskawa compta a Gavà amb 40 treballadors, tot i que la direcció dóna per fet que hi haurà més contractacions per amb la perspectiva de creixement que els ofereix el desenvolupament de nous robots.

La fàbrica produeix tres tipus de maquinària: cel·les de soldadura, robòtica multisectorial capaç de moure pesos d’entre 500 grams i 900 quilos, i maquines amb variació de control i freqüència tipus PVC.

Amb la nova seu, la direcció de Yaskawa Ibérica s’ha compromès a contribuir a la reducció de CO2 en el marc de la seva activitat. En aquest sentit, preveu instal·lar plaques solars i adherir-se al projecte VilaWatt, promogut per l’Ajuntament de Viladecans per crear una comunitat energètica a partir de l’energia generada per les empreses del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA