Economia

CCOO elaborarà un informe propi sobre l’accident a la Mina de Súria

Demana a la direcció d’ICL Iberia una còpia de tota la informació que encara no els ha estat proporcionada

CCOO redactarà un contrainforme sobre l’accident a la mina de Súria, que recollirà “les coincidències, les discrepàncies i les aportacions necessàries a l’informe elaborat per la direcció d’ICL Iberia”. El sindicat ha denunciat que la companyia propietària de la mina no els ha proporcionat tota la informació i que per tant, emparant-se en la llei de prevenció de riscos laborals, sol·liciten una còpia literal de l’informe que ICL Iberia va fer de l’accident.

L’accident es va produir el 9 de març a la mina de Cabanasses de Súria, al Bages, i va provocar la mort de tres geòlegs pel despreniment d’una roca en una galeria a 700 metres de profunditat. ICL Ibèria ha admès que hi va haver “un error de comunicació”, ja que uns empleats havien avisat d’una incidència al sostre d’una zona propera. Tanmateix l’empresa creu que el sinistre va ser “imprevisible” i el desvincula de l’error de comunicació.

CCOO d’Indústria es va reunir dijous amb la representació de CCOO de l’empresa ICL Iberia i de les subcontractes que treballen a les mines de Súria i de Sallent per estudiar la seguretat laboral de les persones que hi treballen. Segons una nota de CCOO, en aquesta trobada es va posar sobre la taula la necessitat d’identificar les mesures organitzatives, tècniques i de producció que cal implementar “per donar garanties normatives als diferents col·lectius de persones que operen en l’activitat productiva, amb especial atenció al col·lectiu de vigilants, entre d’altres”. Per CCOO, “és necessari aprofundir en la investigació de l’accident per identificar de manera clara no sols els factors immediats que van provocar l’accident, sinó tots aquells de menys evidents, però que poden tenir una influència clara en el desencadenament d’accidents”.

CCOO considera que, a més del que hagi pogut identificar la direcció d’ICL Iberia, cal analitzar també tot el que té a veure amb les condicions laborals, l’organització del treball, la definició de funcions i responsabilitats dels diferents col·lectius, els recursos que s’estan destinant per garantir que tot això s’assoleix realment, etc. “És necessari revisar tots aquests elements i contrastar que s’estan destinant tots els recursos necessaris per fer-ho compatible amb les càrregues de producció que la direcció d’ICL Iberia exigeix a la plantilla”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona